Το Κίεβο δεν πρέπει να περιμένει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ - CNN

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει «σαφές» ότι δεν μπορεί να παράσχει στο Κίεβο σημαντικό αριθμό τακτικών πυραυλικών συστημάτων MGM-140 του στρατού (ATACMS) στο ορατό μέλλον, μετέδωσε το Σάββατο το CNN, επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στο Πεντάγωνο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να του παρουσίασε μια λίστα με στόχους «υψηλής αξίας» που το Κίεβο θα ήθελε να πλήξει, βαθιά μέσα στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας αμερικανικής κατασκευής όπλα.

Σε συνέντευξή του στο CNN μετά τη συνάντηση, ο Ουμέροφ υποστήριξε πως η Ουκρανία πιέζει για την άρση των περιορισμών του ATACMS για «αυτοάμυνα», υποστηρίζοντας πως «τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τις πόλεις μας βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των βαθιών πλήξεων».

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε στο κανάλι ότι πολλοί από τους στόχους στη λίστα επιθυμιών της Ουκρανίας βρίσκονται στην πραγματικότητα εκτός εμβέλειας του πυραύλου, καθώς η Μόσχα έχει μεταφέρει τα υψηλής αξίας assets της μακριά από το μέτωπο.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης «καταστήσει σαφές πως το Κίεβο δεν θα πρέπει να αναμένει άλλη σημαντική παράδοση ATACMS λόγω του πεπερασμένου αριθμού στα αμερικανικά αποθέματα και του μεγάλου χρόνου παραγωγής του όπλου», έγραψε το CNN επικαλούμενο την πηγή. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει λάβει μέχρι στιγμής μια πολύ «περιορισμένη» προμήθεια αυτών των πυραύλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail