Με φίλους όπως το CNN, η Καμάλα Χάρις δεν μπορεί να αποτύχει

Photo: Social media

Μετά από εβδομάδες χωρίς να καθίσει για μια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία συμφώνησε τελικά να συνομιλήσει με το φιλικό προς τους φιλελεύθερους CNN. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Robert Bridge - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Περισσότερο από ένα μήνα αφότου έγινε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών, η Kamala Harris συμφώνησε τελικά να καθίσει για μια προηχογραφημένη, ιδιαίτερα επεξεργασμένη συνέντευξη στο CNN συνοδευόμενη από τον υποψήφιο σύντροφό της, τον κυβερνήτη Tim Walz. Ωστόσο, το «ψήσιμο» διήρκεσε λίγο λιγότερο από 20 λεπτά, που μεταφράζεται σε περίπου 10 λεπτά ομιλίας για κάθε υποψήφιο. Οι επικριτές λένε ότι η συγκλονιστικά σύντομη συνάντηση με τον υποψήφιο έμοιαζε περισσότερο με μια γλιστερή διαφήμιση εκστρατείας παρά με μια σκληρή συνέντευξη.

Πόσο αξιολύπητη, πόσο στερείται αυτοπεποίθησης είναι αυτή η γυναίκα, που θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, το υψηλότερο αξίωμα της χώρας, αλλά δε δέχεται να δώσει συνέντευξη σε ένα φιλικό δίκτυο χωρίς να τη συνοδεύει ο Tim Walz. Συν τοις άλλοις, η καμπάνια της Χάρις επέλεξε το ειδησεογραφικό κανάλι με τη χαμηλότερη βαθμολογία (CNN) για να δώσει τη συνέντευξη, λίγες ώρες πριν από ένα Σαββατοκύριακο διακοπών και την ίδια νύχτα που ξεκίνησε η ποδοσφαιρική περίοδος των κολεγίων. Με άλλα λόγια, οι χειριστές της Harris προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κρατήσουν αυτή τη συνέντευξη όσο το δυνατόν πιο χαμηλών τόνων.

Ενώ η Dana Bash του CNN έκανε αρκετές ουσιαστικές ερωτήσεις σε αυτή τη συνέντευξη που παρακολουθούσαν στενά, δεν υπήρξαν πολλές κρίσιμες επακόλουθες απαντήσεις στις απαντήσεις του Harris, παρόλο που ο αντιπρόεδρος έχει αλλάξει πολλές φορές στο παρελθόν, κυρίως στο ζήτημα των ενεργειακών πόρων της Αμερικής.

«Όταν ήσασταν στο Κογκρέσο, υποστηρίξατε το πράσινο New Deal και το 2019 είπατε, εισαγωγικά, «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είμαι υπέρ της απαγόρευσης του fracking». Εξακολουθείτε να θέλετε να απαγορεύσετε το fracking;» ρώτησε ο Bash.

Η Harris απάντησε πως δεν ήθελε πλέον να απαγορεύσει το fracking και ότι είχε τονίσει αυτή τη θέση το 2020. Ο Bash υπενθύμισε πως η Harris είχε δηλώσει προηγουμένως σε ένα δημαρχείο το 2019 ότι πράγματι ήθελε να απαγορεύσει το fracking. Όταν ο παρουσιαστής του CNN συνέχισε να ρωτά την αντιπρόεδρο γιατί ήθελε να αλλάξει τη θέση της το 2019, η Χάρις έκανε αόριστες αναφορές σε «επιστημονικές μελέτες» σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώ ο πραγματικός λόγος της μεταστροφής ήταν η εξασφάλιση ψήφων στην ταλαντευόμενη πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου το fracking αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας. Με άλλα λόγια, πολιτική ως συνήθως.

Ο Bash αμφισβήτησε επίσης την Harris για το ρόλο της ως «Border Czar» στην κυβέρνηση Biden. Η αντιπρόεδρος ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να είναι της άποψης ότι οι διελεύσεις των συνόρων πρέπει να αποποινικοποιηθούν, θέση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας το 2019. Η Χάρις κατάφερε να αποφύγει σε μεγάλο βαθμό την ερώτηση, απαντώντας απλώς ότι πιστεύει στις «συνέπειες» και πως «έχουμε νόμους που πρέπει να ακολουθούνται και να εφαρμόζονται». Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα για να επιβάλει αυτούς τους νόμους.

Συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι επί προεδρίας του Προέδρου Μπάιντεν, υπήρξαν πάνω από 8,5 εκατομμύρια συναντήσεις μεταναστών σε εθνικό επίπεδο, εκ των οποίων τα 6,7 εκατομμύρια στα νοτιοδυτικά σύνορα. Ακόμα χειρότερα, 1,7 εκατομμύρια γνωστοί «δραπέτες» -παράνομοι μετανάστες που έχουν αποφύγει τη συνοριακή περιπολία- ζουν τώρα στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς έγγραφα και χωρίς να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο από τους αξιωματούχους μετανάστευσης.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη χώρα έχει περίπου διπλασιαστεί επί προεδρίας Μπάιντεν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν περίπου 10,2 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες το 2020 και άλλα 10 εκατομμύρια εισήλθαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπάιντεν. Υπό το πρίσμα αυτής της κλιμακούμενης κατάστασης, η Harris είχε πολλές απαντήσεις να δώσει στη συνέντευξη, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν ποτέ.

Εν τω μεταξύ, πολλοί πολιτικοί σχολιαστές φοβούνται ότι ένα σύννεφο βρώμικου παιχνιδιού περιβάλλει τη συνάντηση Harris-Walz, και για καλό λόγο. Πράγματι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως το CNN, ένα έντονα φιλοφιλελεύθερο ειδησεογραφικό κανάλι, δεν έδωσε στην Καμάλα Χάρις τις ερωτήσεις πριν από τη συνέντευξη.

Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πορεία προς την προεδρική αναμέτρηση του 2016 μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην προσωρινή πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και συνεργάτης του CNN, Ντόνα Μπρέιζιλ, συνελήφθη να στέλνει θέματα του δημαρχείου στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Η είδηση του περιστατικού αποκαλύφθηκε χάρη σε email που διέρρευσαν - μια «δουλειά χάκερ» που βολικά αποδόθηκε στους Ρώσους, και παρά το γεγονός πως ένας υπάλληλος του DNC, ο 27χρονος Σεθ Ριτς, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στους δρόμους της Ουάσινγκτον λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων. Η αστυνομία λέει ότι ο νεαρός άνδρας έπεσε θύμα ληστείας, αν και δεν του αφαιρέθηκε κανένα από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο Bash ρώτησε επίσης τη Harris για την καταστροφική εμφάνιση του Biden στο ντιμπέιτ, η οποία έθεσε σε κίνηση την προσπάθεια απομάκρυνσης του προέδρου και αντικατάστασής του με τη Harris. Αφού ο Μπάιντεν σκόνταψε στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου με τον Τραμπ, η Χάρις βγήκε στο CNN για να υπερασπιστεί την υγεία και την πνευματική οξύτητα του 81χρονου προέδρου.

«Έχετε μετανιώσει για όσα είπατε στον αμερικανικό λαό [σχετικά με την υγεία του Μπάιντεν];». ρώτησε ο Bash.

«Καθόλου», απάντησε η Harris, με μια δόση συνωμοσίας.

Δεδομένης της γνωστής ανικανότητας της Χάρις να διατυπώνει σύνθετες ιδέες χωρίς τη βοήθεια ενός τηλεβόα, πολλοί παρατηρητές είναι της γνώμης ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν την 11η ώρα ήταν μια σκόπιμη κίνηση που προστάτευσε τη Χάρις από το να χρειαστεί να περάσει πολύ χρόνο στη δημοσιότητα πριν από τον Νοέμβριο. Γνωρίζουμε ήδη από την εμπειρία του παρελθόντος ότι η πολιτική διάρκεια ζωής της Χάρις είναι εξαιρετικά σύντομη.

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, η Χάρις αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από τη διαδικασία του προεδρικού υποψηφίου με δημοσκοπικά ποσοστά σε χαμηλά μονοψήφια επίπεδα, ωστόσο σήμερα έχει καταφέρει να προχωρήσει ένα βήμα πριν από το Λευκό Οίκο χωρίς να κερδίσει ούτε μία ψήφο. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, κάποιοι θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν αυτό ως πολύ ύποπτη τύχη. Το μόνο πράγμα που μπορεί να εξηγήσει αυτή την άνοδο της δημοτικότητας είναι ένα βιομηχανικό σύμπλεγμα των μέσων ενημέρωσης που είναι πρόθυμο να πανηγυρίσει για την Καμάλα Χάρις, καθώς προετοιμάζεται για το πρώτο και ενδεχομένως τελευταίο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ στις 10 Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτό, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει, αλλά δεδομένου ότι σχεδόν ολόκληρο το σύμπλεγμα των μέσων ενημέρωσης έχει ρίξει την ισχυρή υποστήριξή του πίσω από τη Χάρις, ο Τραμπ αντιμετωπίζει μια τρομερή πρόκληση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail