Οι δυνάμεις της Υεμένης κατέρριψαν το ένατο αμερικανικό κατασκοπευτικό drone αξίας $ 30 εκ. από την έναρξη των επιχειρήσεων

(Photo Credit: US Air Force)
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου ότι κατέρριψαν με επιτυχία ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9, σηματοδοτώντας τη δεύτερη επίθεση εναντίον τέτοιου αεροσκάφους μέσα σε 72 ώρες και την ένατη από την έναρξη των επιχειρήσεών τους για την υποστήριξη της Γάζας το 2023.

Ο ταξίαρχος Yahya Saree, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9, ενώ αυτό συμμετείχε σε εχθρικές επιχειρήσεις στον εναέριο χώρο της επαρχίας Saada.

Ο Saree επιβεβαίωσε πως ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε επίσης στις 7 Σεπτεμβρίου, καθιστώντας αυτό «το δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του είδους του που καταρρίφθηκε μέσα σε μόλις 72 ώρες, ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό [αριθμό] των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης της Υποσχεθείσας Κατάκτησης και της Ιεράς Τζιχάντ για την υποστήριξη της Γάζας».

Το αεροσκάφος, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ικανό να πετάει σε υψόμετρο έως και 15.240 μέτρα και να παραμένει στον αέρα έως και 24 ώρες. Χρησιμοποιείται από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Υεμένη εδώ και αρκετά χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail