Farage: Η χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο θα οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση

RIA Novosti / Ayush Pachnanda
Freepen.gr - Εάν επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να εξαπολύσει πλήγματα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση, δήλωσε την Πέμπτη ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του δεξιού κόμματος Reform UK.

Οι ευρωβουλευτές σε συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο την Πέμπτη υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την Ουκρανία, με το οποίο καλούν τις χώρες της ΕΕ να άρουν αμέσως όλους τους περιορισμούς για τα πλήγματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

«Θέλουμε οι πύραυλοί μας μεγάλου βεληνεκούς να χτυπούν βαθιά μέσα στη Ρωσία; Φοβάμαι ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο επικίνδυνης κλιμάκωσης», δήλωσε ο Φάρατζ στο ραδιόφωνο LBC.

Ο πολιτικός σημείωσε ότι μια τέτοια απόφαση θα ξεπερνούσε την απλή αμυντική υποστήριξη προς την Ουκρανία και εξέφρασε φόβους για μια πιο μαχητική στάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail