Η Τουρκία εξασφαλίζει δεύτερη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Fitch μέσα σε έξι μήνες

Freepen.gr - Η Τουρκία έλαβε τη δεύτερη αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας μέσα σε έξι μήνες από τον οίκο Fitch Ratings, υπογραμμίζοντας τη βελτίωση των εξωτερικών αποθεμάτων και τη σημαντική αύξηση των αποθεματικών, ανέφερε το Bloomberg.

Η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε ΒΒ- από Β+, τοποθετώντας την τρία επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα με σταθερές προοπτικές. Η προσαρμογή αυτή ευθυγραμμίζει την αξιολόγηση της Τουρκίας με χώρες όπως η Νότια Αφρική, η Αρμενία και η Ιορδανία.

Η αναβάθμιση έρχεται καθώς ενισχύεται η σύνθεση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Τουρκίας, με την καθαρή συναλλαγματική θέση της κεντρικής τράπεζας να βελτιώνεται από αρνητική 75 δισ. δολάρια στις αρχές Απριλίου σε θετική 6 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fitch.

Μετά τις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, η Τουρκία έχει βιώσει σημαντική απο-δολαριοποίηση μεταξύ των κατοίκων και αύξηση των εισροών κεφαλαίων, που αποδίδεται στην αυξημένη εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική της χώρας.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail