Εκπαίδευση αμερικανικής επίλεκτης μονάδας κατά της Κίνας - FT

US Marine Corps / Cpl. Todd F. Michalek
Freepen.gr -
Η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, SEAL Team 6, εκπαιδεύεται για να «βοηθήσει την Ταϊβάν» σε περίπτωση «κινεζικής εισβολής», σύμφωνα με τους Financial Times. Η μονάδα είναι πιο γνωστή για την αποστολή του 2011 που σκότωσε τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Η SEAL Team 6 «σχεδιάζει και εκπαιδεύεται για μια σύγκρουση με την Ταϊβάν για περισσότερο από ένα χρόνο στο Dam Neck, το αρχηγείο της στη Virginia Beach, περίπου 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ουάσινγκτον», ανέφεραν οι FT την Πέμπτη, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει κάποιες ειδικές δυνάμεις στην Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια, για να εκπαιδεύσουν τον στρατό του νησιού ενάντια σε μια πιθανή επίθεση από την ηπειρωτική χώρα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τη δραστηριότητα των SEAL, η οποία είναι «άκρως απόρρητη».

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ παρέπεμψε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια για την Ταϊβάν στο Πεντάγωνο, το οποίο δεν σχολίασε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail