Η Τουρκία επιδιώκει την έγκριση των ΗΠΑ για την αγορά αεροπορικών κινητήρων της GE για στρατιωτικά αεροσκάφη

ΟΖΑΝ ΚΟSE / ΑFΡ
Freepen.gr - Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ την άδεια να αγοράσει κινητήρες της GE Aerospace που ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε στρατιωτικά αεροσκάφη τοπικής κατασκευής, μετέδωσε το BNN Bloomberg με έδρα το Τορόντο, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Η Άγκυρα αναζητά κινητήρες F404 για το πρόγραμμά της για την κατασκευή εκπαιδευτικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Το αίτημα είναι κρίσιμο για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του για τον εκσυγχρονισμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μέλους του ΝΑΤΟ. Εάν οι ΗΠΑ το εγκρίνουν, θα είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι τα χρόνια έντασης που ακολούθησαν την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας χαλαρώνουν.

Ο στρατός της Τουρκίας θέλει να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των T-38 και F-5 της Northrop Grumman Corp. με το αυτοσχέδιο Hürjet, το οποίο θα τροφοδοτούν οι κινητήρες της GE Aerospace, ανέφεραν οι άνθρωποι.

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής μας εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg. Δεν ήθελαν να σχολιάσουν συγκεκριμένα θέματα μεταξύ της GE Aerospace και της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail