Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνει ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία - Guardian

ukrinform.net
Freepen.gr -
Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο μπορεί να έχουν ήδη αποφασίσει να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία και τώρα σπέρνουν την αφήγηση μέσω των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής Aleksey Pushkov.

Η Βρετανία έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τη χρήση των πυραύλων «Storm Shadow», ανέφερε την Τετάρτη ο Guardian, επικαλούμενος ανώνυμες κυβερνητικές πηγές. Το Λονδίνο, ωστόσο, δεν αναμένεται να ανακοινώσει δημόσια την κίνηση αυτή, υποστήριξαν οι πηγές.

«Η απόφαση για χτύπημα στο ρωσικό έδαφος προετοιμάζεται σαφώς», έγραψε ο Pushkov στο κανάλι του στο Telegram την Τετάρτη. «Υπάρχουν πάρα πολλές συνομιλίες και υπονοούμενα σχετικά με αυτό για να μπορεί να ανατραπεί. Ακόμη και αν δεν έχει ληφθεί ακόμη, φαίνεται ότι θα είναι θέμα ημερών. Η διαρροή μέσω του Guardian δεν είναι τυχαία. Η κοινή γνώμη προετοιμάζεται».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν «έδωσε τον πιο ισχυρό υπαινιγμό μέχρι στιγμής» για την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο την Τετάρτη. Η απόφαση «γίνεται αντιληπτό πως έχει ήδη ληφθεί εμπιστευτικά», υποστήριξε το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Μπλίνκεν «σηματοδότησε» μια τέτοια ενδεχόμενη στροφή από την Ουάσινγκτον την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg, αναφέροντας την υποτιθέμενη παράδοση πυραύλων από το Ιράν στη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail