Guardian: Τεράστιος αριθμός προσφύγων στην Ευρώπη θα μπορούσε να καταλήξει άστεγος


Freepen.gr - Ένας τεράστιος αριθμός Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη κινδυνεύει να καταλήξει στους δρόμους, γράφει ο Guardian.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η σύγκρουση έχει προκαλέσει τεράστιο φόρο αίματος στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας, με περισσότερους από τριάμισι εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας από την έναρξη της σύγκρουσης. Πολλοί από τους 6,2 εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη κινδυνεύουν επίσης να μείνουν άστεγοι», διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά εμπόδια που τους εμποδίζουν να λάβουν την προστασία και τη βοήθεια που εγγυώνται οι νόμοι της ΕΕ, αναφέρει το άρθρο. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία έχει σταματήσει να τους βοηθάει να βρουν στέγη, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδες οικογένειες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι. Η Πολωνία έχει επίσης καλέσει την Ουκρανία να σταματήσει να καταβάλλει επιδόματα σε Ουκρανούς άνδρες σε ηλικία στράτευσης, καθώς αυτό ευνοεί την αποφυγή της στράτευσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί ζήτησαν την κατάργηση του Bürgergeld (επιδόματα ανεργίας για τους πολίτες στη Γερμανία) για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Αυτή η μηνιαία πληρωμή ανά άτομο ανέρχεται σε έως και 563 ευρώ και παρέχεται στους Ουκρανούς πολίτες μαζί με δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και κοινωνική στέγαση κατά την ολοκλήρωση μαθημάτων ένταξης και γλώσσας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail