Το Κίεβο ενδέχεται να λάβει πυραύλους JASSM μεγάλου βεληνεκούς το φθινόπωρο

pixabay / oohajo
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταφέρουν στο καθεστώς του Κιέβου πυραύλους αέρος-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς JASSM. Σύμφωνα με το Reuters, ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγους μήνες.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο συζητούν τώρα τις λεπτομέρειες των μελλοντικών παραδόσεων.

«Η συμπερίληψη των κοινών πυραύλων αέρος-επιφανείας (JASSM) στο πακέτο όπλων αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο, δήλωσαν τρεις πηγές, αν και η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί», σημειώνει το Reuters.

Επιπλέον, ένας από τους συνομιλητές του πρακτορείου πρόσθεσε ότι γίνονται τώρα προσπάθειες να προσαρμοστούν τα όπλα αυτά ώστε να εκτοξεύονται από «μη δυτικά αεροσκάφη», καθώς ο στόλος των F-16 της AFU είναι ακόμη περιορισμένος. Όπως σημειώνει το Reuters, αυτό θα μπορούσε να αναφέρεται στα αεροσκάφη MiG-29, Su-24 και Su-27 που βρίσκονται σε υπηρεσία με την ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail