Η μυστική συμμαχία της Kamala Harris με την Κίνα

Freepen.gr - Ποιος είναι πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ: H Καμάλα Χάρις ή ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ; Τον τελευταίο μήνα, βομβαρδιζόμαστε με αναφορές που υποστηρίζουν ότι η δυναμική της Χάρις αυξάνεται και πως ξεπερνά την εκστρατεία του Τραμπ, γράφει το tfiglobalnews.com.

Οι δημοσκοπήσεις ABC News/Ipsos, The Wall Street Journal και Suffolk/USA Today- όλες έδειξαν ότι η Harris προηγείται του Trump κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες.

Τώρα, αυτό είναι πραγματικά συγκεχυμένο επειδή οι πολιτικές του Τραμπ για τα σύνορα και την οικονομία είναι γενικά πολύ πιο δημοφιλείς από αυτές της Καμάλα Χάρις.

Υπάρχει πιθανότητα αυτές οι δημοσκοπήσεις, οι έρευνες να είναι παραπλανητικές και στημένες;

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, αποκαλύφθηκε μια κινεζική εκστρατεία γνωστή ως «Spamouflage». Η εκστρατεία περιλαμβάνει διάφορους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονται ότι είναι Αμερικανοί ψηφοφόροι και Αμερικανοί στρατιώτες.

Αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί, που ελέγχονται από κινεζικά bots, συνεχίζουν να προωθούν αφηγήσεις σχετικά με φλέγοντα θέματα, όπως τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, οι άστεγοι, η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία και η αμερικανική πολιτική έναντι του Ισραήλ.

Η Graphika αποκαλύπτει πως ενώ αυτά τα bots έχουν δημοσιεύσει περιεχόμενο με στόχο τον Joe Biden και την Kamala Harris στο παρελθόν, οι επιθέσεις τους έχουν αυξηθεί εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump τον τελευταίο καιρό.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Κίνα «εμπλέκεται σε αυτές τις πιο προηγμένες παραπλανητικές συμπεριφορές και στοχεύει άμεσα σε αυτές τις οργανικές αλλά υπερευαίσθητες κοινωνικές ρήξεις». Τώρα, αυτό δείχνει πως τα κινεζικά bots μπορεί να έχουν νοθεύσει όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες ώστε να δείχνουν τον Τραμπ πίσω.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι αυτοί οι λογαριασμοί μπορεί πρώτα να προωθήσουν περιεχόμενο υπέρ του Trump για να συγκεντρώσουν συντηρητικούς οπαδούς και στη συνέχεια να επιβάλουν αφήγηση κατά του Trump με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για να αποτρέψουν τους αμφίβολους να μην ψηφίσουν το GOP.

Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός TikTok που διαχειρίζεται η εκστρατεία Spamouflage προσποιήθηκε ότι είναι ένα συντηρητικό αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και δημοσίευσε τον Ιούλιο βίντεο που χλευάζει τον Μπάιντεν και το οποίο προβλήθηκε 1,5 εκατομμύριο φορές. Αυτό μπορεί να μας δώσει την εντύπωση ότι τα κινεζικά bots εργάζονται για να βοηθήσουν τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές.

Αλλά τέτοιοι λογαριασμοί είναι γνωστό πως αλλάζουν πίστη εν μία νυκτί, εξαπατώντας έτσι τους οπαδούς τους να καταναλώνουν προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

Μην κάνετε κανένα λάθος, η κινεζική επιρροή στις αμερικανικές εκλογές είναι πραγματική. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν παραδέχθηκε ότι η Κίνα προσπαθεί να «επηρεάσει και αναμφισβήτητα να παρέμβει» στις αμερικανικές εκλογές.

Είχε δηλώσει: «Έχουμε δει, γενικά μιλώντας, αποδείξεις για απόπειρες επηρεασμού και αναμφισβήτητης παρέμβασης και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως αυτό θα αποκοπεί το συντομότερο δυνατό».

Όμως, παραδόξως, η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο για να ανακόψει τις κινεζικές προσπάθειες. Και όπως αποκαλύπτει η έκθεση Graphika, αυτές οι κινεζικές προσπάθειες έχουν μόνο αυξηθεί.

Βλέπετε, ο Τραμπ και ο υποψήφιος συνεργάτης του Τζέι Ντι Βανς θεωρούν την Κίνα ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.

Ο JD Vance περιέγραψε πρόσφατα την Κίνα λέγοντας: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα μας και είμαστε εντελώς αποπροσανατολισμένοι από αυτήν».

Ακόμη και οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, δεδομένων των υψηλών προοπτικών αύξησης των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα, όπως είχε παρατηρηθεί στην κυβέρνηση Trump 1.0.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι δεδομένης της δεινής κατάστασης της κινεζικής οικονομίας σήμερα, ίσως να μην είναι σε θέση να αντέξει έναν ακόμη εμπορικό πόλεμο με τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Κίνα.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αρχίσει να κατακεραυνώνουν τις εμπορικές πολιτικές του Τραμπ.

Η Κίνα έχει ιστορικό επηρεασμού ξένων εκλογών για να βοηθήσει τους φιλελεύθερους να παραμείνουν στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, η εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας του Καναδά διαπίστωσε τον Απρίλιο πως η Κίνα παρενέβη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις της χώρας.

Είναι σαφές ότι η Κίνα μπορεί να αναπτύξει ή μπορεί να έχει ήδη αναπτύξει το ευρύ δίκτυο των bots της για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές και το δημόσιο αίσθημα κατά του Τραμπ και υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε μια νέα δημοσκόπηση που υποστηρίζει πως η Χάρις προηγείται του Τραμπ με Χ,Υ,Ζ μονάδες- μην την πάρετε τοις μετρητοίς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail