Kamalanomics: Περισσότερος πληθωρισμός για την Αμερική

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CNN, η Kamala Harris δήλωσε ότι τα Bidenomics αποδίδουν και πως είναι «περήφανη που έριξε τον πληθωρισμό».

Daniel Lacalle - mises.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας δημοσίευσε τον τελευταίο ΔΤΚ στο 2,9%, παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,4% όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της. Ο πληθωρισμός είναι ένας συγκεκαλυμμένος φόρος και ο συσσωρευμένος πληθωρισμός από τον Ιανουάριο του 2021, όταν ξεκίνησε η διακυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, έχει αυξηθεί περισσότερο από 20%.

Φυσικά, οι Δημοκρατικοί κατηγορούν για τον πληθωρισμό τον πόλεμο, την πανδημία και την έννοια της επιστημονικής φαντασίας των «διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας». Κανείς δεν το πίστεψε, επειδή τα περισσότερα εμπορεύματα μειώθηκαν και οι εντάσεις στην προσφορά εξαφανίστηκαν και επανήλθαν στην κανονικότητα, αλλά οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται.

Ως αποτέλεσμα, ο Χάρις επινόησε την έννοια των άπληστων παντοπωλείων και των κακών εταιρειών για να κατηγορήσει τον πληθωρισμό και να δικαιολογήσει τον έλεγχο των τιμών. Δεν είναι ειρωνικό; Κατηγορεί τα παντοπωλεία και τις εταιρείες για τον πληθωρισμό, αλλά όταν ο πληθωρισμός των τιμών πέφτει, παίρνει περήφανα τα εύσημα.

Η πραγματικότητα είναι ότι το σχέδιο της Kamala Harris, όπως όλες οι παρεμβατικές κυβερνήσεις, δημιουργεί και επιδιώκει τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός είναι ένας κρυφός φόρος. Οι κυβερνήσεις τον αγαπούν και τον διαιωνίζουν τυπώνοντας χρήμα μέσω των ελλειμματικών δαπανών και επιβάλλοντας ρυθμίσεις που βλάπτουν το εμπόριο, τον ανταγωνισμό και την τεχνολογική δημιουργική καταστροφή. Η μεγάλη κυβέρνηση είναι ο μεγάλος πληθωρισμός.

Ο πληθωρισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες ώστε να πιστεύουν ότι οι διοικήσεις μπορούν να παρέχουν τα πάντα. Συγκαλύπτει το συσσωρευμένο χρέος, μεταφέρει αθόρυβα πλούτο από τον ιδιωτικό τομέα στην κυβέρνηση και καταδικάζει τους πολίτες να είναι εξαρτημένοι όμηροι των κυβερνητικών επιδοτήσεων. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να συνεχίσουν να ξοδεύουν ένα διαρκώς υποτιμημένο νόμισμα και να παρουσιάζονται ως η λύση. Επιπλέον, είναι η τέλεια δικαιολογία για να κατηγορήσουν τις επιχειρήσεις και οποιονδήποτε άλλον που πουλάει στο νόμισμα που δημιουργεί η κυβέρνηση.

Η Kamala Harris δεν θα κάνει τίποτα για να μειώσει τον πληθωρισμό, επειδή θέλει τον πληθωρισμό για να συγκαλύψει το τερατώδες έλλειμμα και τη συσσώρευση χρέους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους δέκα μήνες του οικονομικού έτους. Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί στα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης, θα προσθέσει έλλειμμα 16,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2025 έως το 2034. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Το προαναφερθέν ποσό δεν περιλαμβάνει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετο χρέος που προέρχονται από το οικονομικό σχέδιο της Καμάλα.

Η Harris γνωρίζει ότι οι προτάσεις της για την επιβολή ενός φόρου μη πραγματοποιηθέντων κεφαλαιακών κερδών, μιας οικονομικής εκτροπής, και άλλων φορολογικών αυξήσεων δεν θα αποφέρουν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετους φόρους που επιδιώκει. Έτσι, χρειάζεται η Fed να νομισματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, διαβρώνοντας την αγοραστική δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ και κάνοντας όλους τους Αμερικανούς φτωχότερους στη διαδικασία, μόνο και μόνο για να κατηγορήσει αργότερα τις εταιρείες και τα μπακάλικα. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί, υποσχόμενη την τρέλα των ελέγχων των τιμών και των τεράστιων επιδοτήσεων σε ένα συνεχώς υποτιμημένο νόμισμα.

Είναι ένα τέλειο σχέδιο για την εθνικοποίηση της οικονομίας στο στυλ του περονιστικού σοσιαλισμού στην Αργεντινή.

Αύξηση των δαπανών, των ελλειμμάτων και του χρέους, κάνοντας το μέγεθος της κυβέρνησης μεγαλύτερο στην πορεία. Νομισματοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρέος και μειώστε τα επιτόκια για να διευκολύνετε τον δανεισμό της χρεοκοπημένης κυβέρνησης. Όταν τα ελλείμματα διογκωθούν και ο πληθωρισμός εκτοξευθεί, αυξήστε τους φόρους προς τον ιδιωτικό τομέα και ανεβάστε τα επιτόκια, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω το μέγεθος της κυβέρνησης στην οικονομία. Και κατηγορείτε τις επιχειρήσεις;

Οι κυβερνήσεις δεν μειώνουν τις τιμές. Οι κυβερνήσεις δημιουργούν και διαιωνίζουν τον πληθωρισμό εκτυπώνοντας νόμισμα που χάνει την αξία του κάθε χρόνο.

Οι εταιρείες, οι ιδιοκτήτες και τα παντοπωλεία δε δημιουργούν ούτε αυξάνουν τον πληθωρισμό- τον μειώνουν μέσω του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας. Ακόμη και αν όλες οι εταιρείες, τα παντοπωλεία και οι ιδιοκτήτες γης ήταν ταυτόχρονα κακοί και ηλίθιοι, δεν θα έκαναν τις συνολικές τιμές να αυξηθούν και να παγιώσουν μια σταθερή τάση αύξησης. Για την ίδια ποσότητα χρήματος, ακόμη και ένα μονοπώλιο δεν θα μπορούσε να αυξήσει τις συνολικές τιμές. Ο μόνος που μπορεί να κάνει τις συνολικές τιμές να αυξηθούν, να παγιωθούν και να συνεχίσουν να αυξάνονται, αν και με βραδύτερο ρυθμό, είναι η κυβέρνηση που εκδίδει και τυπώνει περισσότερο χρήμα από αυτό που απαιτεί ο ιδιωτικός τομέας.

Παραδεχόμενη πως το έλλειμμα θα εκτοξευθεί κατά 16,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε δέκα χρόνια σε έναν προϋπολογισμό που αναμένει έσοδα ρεκόρ, καμία ύφεση και συνεχή αύξηση της απασχόλησης, η ομάδα Χάρις παραδέχεται πως θα επιδιώξει τον πληθωρισμό για να αραιώσει το νόμισμα στο οποίο εκδίδεται αυτό το χρέος... και να σας κάνει φτωχότερους.

Οι παρεμβατιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιονομικό περιορισμό, αλλά μόνο πληθωριστικό περιορισμό, και μπορεί πάντα να φορολογεί το πλεόνασμα χρήματος στο σύστημα. Ωραία. Αυτό συνεπάγεται αύξηση του μεγέθους της κυβέρνησης σε περιόδους οικονομικής επέκτασης και περαιτέρω κυβερνητική επέκταση σε περιόδους θεωρούμενης ομαλότητας. Η κυβέρνηση λαμβάνει μια τεράστια μεταφορά πλούτου από τον παραγωγικό τομέα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εξαρτημένης τάξης πολιτών.

Οι υψηλοί φόροι δεν αποτελούν εργαλείο για τη μείωση του χρέους. Το υψηλό χρέος και οι υψηλοί φόροι είναι εργαλεία για τη δήμευση του πλούτου του παραγωγικού τομέα και τη δημιουργία μιας υποκατηγορίας εξαρτημένων πολιτών.

Ο σοσιαλισμός αναδιανέμει τον πλούτο της μεσαίας τάξης στους γραφειοκράτες, όχι από τους πλούσιους στους φτωχούς.

Μαζικές κυβερνητικές δαπάνες, συνεχής αύξηση των φόρων και εκτύπωση χρήματος. Ένα σχέδιο για τη μείωση της οικονομίας σε δουλοπαροικία.

Το οικονομικό σχέδιο του Χάρις δεν αποσκοπεί στη μείωση του πληθωρισμού αλλά στη διαιώνισή του. Πράγματι, αυτή η οικονομική πολιτική αντικατοπτρίζει τον σοσιαλισμό της Αργεντινής του 21ου αιώνα και απειλεί το καθεστώς του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η κυβέρνηση δεν καθορίζει το επίπεδο εμπιστοσύνης σε ένα νόμισμα. Όταν η εμπιστοσύνη σε ένα νόμισμα μειώνεται, αυτό συμβαίνει γρήγορα. Το να λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί στις ΗΠΑ επειδή δεν έχει συμβεί ακόμη, είναι ισοδύναμο με το να οδηγούμε με 200 μίλια/ώρα και να λέμε: «Δεν έχουμε σκοτωθεί ακόμη, επιταχύνετε».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail