Οι Γάλλοι αξιωματούχοι φοβούνται τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Le Monde

pixabay / Mathislagadec
Freepen.gr - Μέλη της γαλλικής κυβέρνησης ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη έξοδο της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ασκούν πλέον «μεγάλη διακριτικότητα», ανέφερε το Σάββατο η Le Monde, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Οι φόβοι για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξουσιοδοτήσουν το Κίεβο να διεξάγει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τη χρήση δυτικού οπλισμού.

Ενώ η Γαλλία έχει ανακοινώσει «καμία επίσημη θέση» επί του θέματος, ανώνυμοι διπλωμάτες σε ιδιωτικές συνομιλίες παραδέχθηκαν στη γαλλική εφημερίδα πως το Παρίσι ανησυχεί για πιθανή κλιμάκωση και προσπαθεί να την αποφύγει.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

«Δεν μπορεί κανείς απλά να απορρίψει την υπόθεση ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επεκτείνουν την κλίμακα των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που εκφράζονται από κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail