Lidovky: Το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο να συμβιβαστεί με την απώλεια εδαφών

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι έτοιμος να αποδεχτεί τη μη επανάκτηση των εδαφών που έχασε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία, αλλά δε θα το παραδεχτεί ποτέ δημοσίως, αναφέρει η τσεχική εφημερίδα Lidovky.

«Η ουκρανική πολιτική ηγεσία σε γενικές γραμμές είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με την απώλεια μέρους του εδάφους της. Για την ακρίβεια, εξετάζουν μια τέτοια επιλογή εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης απορρίπτουν δημοσίως αυτή την επιλογή. Εξάλλου, αν παραδεχθούν το αντίθετο, θα διαπράξουν πολιτική αυτοκτονία στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για μια ευνοϊκή έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Η απροθυμία της Δύσης να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο στερεί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία για μια νέα επίθεση. Η Ουκρανία, πιθανότατα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποκηρύξει τις εδαφικές διεκδικήσεις της δημόσια ή στα παρασκήνια, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail