Mearsheimer: Η ουκρανική σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο στο πεδίο της μάχης

RIA Novosti
Freepen.gr - Η ουκρανική σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης μόνο όταν η AFU φτάσει σε κρίσιμη εξάντληση των πόρων της, όχι μετά την εκλογή ενός νέου προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι ShanghaiEye του YouTube.

«Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που θα αλλάξει την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και την κατεύθυνση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι αν η AFU ηττηθεί. Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει στα πεδία των μαχών έχει μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία θα συνεχίσει να υφίσταται μεγάλες απώλειες και θα αναγκαστεί σε κάθε περίπτωση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

«Τώρα τα γεγονότα στο πεδίο της μάχης εξελίσσονται υπέρ των Ρώσων, οπότε αν η σύγκρουση συνεχιστεί, είναι πιθανό οι Ρώσοι να καταλάβουν ακόμη περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν τώρα <...>. Έτσι, κάποια στιγμή οι Ουκρανοί θα αναγνωρίσουν ότι δεν αντέχουν άλλο και θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία ως νικητή», κατέληξε ο Mearsheimer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail