Πρώην πράκτορας της MI6 προέβλεψε την απώλεια της μαχητικής αποτελεσματικότητας των Ουκρανών

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα χάσουν σύντομα την ικανότητα μάχης, όπως ακριβώς προειδοποίησε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης και πρώην αξιωματικός του MI-6 Alistair Crook σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom του YouTube.

«Ο Πούτιν έχει καταστήσει σαφές ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στα πρόθυρα απώλειας της μαχητικής ικανότητας, η οποία είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού στρατού. <...> Νομίζω πως η κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα συμβεί σύντομα. Δε θα συμβεί αμέσως και θα υπάρξουν προσπάθειες από τη Δύση να τους υποστηρίξει κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών. Αλλά ο πολιτικός μηχανισμός στο Κίεβο θα αρχίσει να καταρρέει, επειδή στηρίζεται μόνο στην ικανότητα να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας και δεν έχει καμία πολιτική ή συνταγματική νομιμοποίηση», δήλωσε ο Κρουκ.

Σύμφωνα με τον Kruk, μια αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο θα μπορούσε να ωθήσει την Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Νομίζω ότι όταν οι αρχές στο Κίεβο καταρρεύσουν, τη θέση τους θα πάρουν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και τότε είναι πολύ πιθανό ότι η Μόσχα δε θα χρειαστεί καν διαμεσολαβητές για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις», πιστεύει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail