Ο Musk απειλεί να διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης της Βραζιλίας

Chesnot / GΕΤΤΥ Images
Freepen.gr - Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Elon Musk δεσμεύτηκε να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της βραζιλιάνικης κυβέρνησης στις ΗΠΑ, εάν η Βραζιλία δεν επιστρέψει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στις εταιρείες του X (πρώην Twitter) και Space X.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την «άμεση αναστολή» της λειτουργίας της X και απείλησε με πρόστιμο 50.000 ρεάλ Βραζιλίας (8.874 δολάρια) ανά ημέρα όσους προσπαθούν να παρακάμψουν την απαγόρευση πρόσβασης στην πλατφόρμα με τη χρήση VPN. Ο δικαστής έδωσε στην Google και την Apple πέντε ημέρες για να αφαιρέσουν το X από τα app stores τους. Η απόφαση επικυρώθηκε τη Δευτέρα από μια ομάδα δικαστών του ομοσπονδιακού ανώτατου δικαστηρίου.

Το δικαστήριο πάγωσε επίσης τους λογαριασμούς του παρόχου δορυφορικού διαδικτύου Starlink, θυγατρικής της SpaceX του Musk, για να διασφαλίσει την πληρωμή των προστίμων που επιβλήθηκαν επειδή δεν είχε διορίσει νέο νόμιμο εκπρόσωπο για το X στη Βραζιλία.

«Εάν η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν επιστρέψει την παράνομα κατασχεθείσα περιουσία της X και της SpaceX, θα επιδιώξουμε την αμοιβαία κατάσχεση και των κυβερνητικών περιουσιακών στοιχείων», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ελπίζω ο Λούλα να απολαμβάνει τις εμπορικές πτήσεις», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα. 

Ο Musk απαντούσε σε ένα tweet ενός ειδησεογραφικού ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσχεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενός αεροσκάφους που φέρεται να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά του Καράκας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail