NYT: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τεράστιο κίνδυνο με τις γέφυρές τους λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

RIA Novosti / Alexey Filippov
Freepen.gr - Η υπερθέρμανση του κλίματος επιταχύνει σημαντικά την υποβάθμιση των γεφυρών και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταρρεύσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν οι New York Times.

«Η ακραία ζέστη και οι αυξημένες πλημμύρες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή επιταχύνουν τη φθορά των αμερικανικών γεφυρών. <...> Το αποτέλεσμα είναι μια χαμηλού προφίλ αλλά αυξανόμενη απειλή για την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε όλη τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι συντάκτες προειδοποίησαν ότι η φθορά των γεφυρών επηρεάζει ήδη το κόστος των αγαθών και των αλυσίδων εφοδιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Paul Chinowski, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder, δήλωσε στο δημοσίευμα πως πολλές αμερικανικές γέφυρες δεν έχουν σχεδιαστεί για την αφύσικη ζέστη των τελευταίων ετών. Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας αναγκάζουν τις κατασκευές να διαστέλλονται και να συστέλλονται συνεχώς, συμβάλλοντας στη φθορά τους.

«Το κλείσιμο των γεφυρών αναμένεται να γίνει πολύ πιο συχνό σε όλη τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες», κατέληξαν οι συντάκτες της δημοσίευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail