Politico: Οι Γερμανοί αρχίζουν να ανησυχούν για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας

Bundesregierung/Marvin Ibo Güngör
Freepen.gr - Οι Γερμανοί σταμάτησαν να αγνοούν την παρακμή της γερμανικής οικονομίας και την έκαναν βασικό πολιτικό ζήτημα, γράφει το Politico.

«Οι Γερμανοί συμβιβάζονται σταδιακά με την πραγματικότητα <...> καθώς πλησιάζουν οι τέσσερις καβαλάρηδες της οικονομικής αποκάλυψης: η έξοδος των μεγάλων επιχειρήσεων, η ραγδαία επιδείνωση των δημογραφικών στοιχείων, η καταρρέουσα υποδομή και η έλλειψη καινοτομίας», αναφέρει το άρθρο.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, νωρίτερα οι κάτοικοι της Γερμανίας για μεγάλο χρονικό διάστημα προτίμησαν να μην αντιληφθούν την αργή καταστροφή της οικονομίας τους. Ωστόσο, το πραγματικό σοκ γι' αυτούς ήταν η είδηση για το πιθανό κλείσιμο εργοστασίων του αυτοκινητοβιομηχανικού ομίλου Volkswagen, καθώς και η απόφαση του κατασκευαστή επεξεργαστών Intel να αναβάλει την προγραμματισμένη επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στη Γερμανία. Η οικονομία έχει γίνει το δεύτερο πιο σημαντικό θέμα για τους ψηφοφόρους μετά τη μεταναστευτική πολιτική, αναφέρουν οι συντάκτες, επικαλούμενοι μια τηλεοπτική δημοσκόπηση.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη γερμανική κυβέρνηση να διορθώσει την κατάσταση μέσω ενέσεων στον προϋπολογισμό λόγω των συνταγματικών περιορισμών στο μέγεθος του εθνικού χρέους.

«Αυτά είναι άσχημα νέα για τον Σολτς και τον ταλαιπωρημένο τρικομματικό συνασπισμό του. Ακόμη και πριν από τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα, η δημοτικότητά του είχε κατρακυλήσει στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία της χώρας. <...> Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες σίγουρα δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητές του (να παραμείνει καγκελάριος)», - συνοψίζεται στο δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail