Politico: Οι ΗΠΑ φοβούνται τον πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

pixabay / robertwaghorn
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν φοβάται έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ του Ισραήλ και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, εν μέσω της έκρηξης εξοπλισμού επικοινωνιών στο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι η αρχή μιας ευρύτερης ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στο νότιο Λίβανο.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν πως οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα ενταθούν σημαντικά τις επόμενες ημέρες, οδηγώντας ενδεχομένως σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ των δύο πλευρών ... Η τελευταία ανάλυση εντός της κυβέρνησης Μπάιντεν δείχνει ότι θα είναι δύσκολο και για τις δύο πλευρές να καταφύγουν σε αποκλιμάκωση», δήλωσαν στο δημοσίευμα δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail