Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν είναι έτοιμο για την Prime Time

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων στρατιωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εντείνεται στην κατηγορία «Ποια υπηρεσία είναι η πιο αποτυχημένη;». Είναι ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος μπορεί να επιτύχει τους στόχους στρατολόγησης μόνο μειώνοντας τον αριθμό των επιθυμητών νεοσύλλεκτων; Ή μήπως είναι η Πολεμική Αεροπορία, η οποία έχει παραδεχτεί ότι μόνο το 29% των F-35 είναι ετοιμοπόλεμο; Ή μήπως είναι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ; Λυπάμαι τους φίλους μου από τη ναυτιλία, αλλά φαίνεται ότι το Ναυτικό προηγείται σε αυτή την κατηγορία.
 
Larry C. Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τελευταίο ναυτικό φιάσκο συνέβη στον Περσικό Κόλπο. Το USNS Big Horn προσάραξε και κατέστρεψε το πηδάλιο του και πλημμύρισε εν μέρει το μηχανοστάσιο. Είναι εκτός λειτουργίας, αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Ομάν. Το Big Horn είναι ένα «Oiler». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλωτό βενζινάδικο του οποίου η αποστολή είναι να παρέχει καύσιμα και προμήθειες στα πυρηνικά αεροπλανοφόρα. Γιατί ένα πυρηνοκίνητο πλοίο χρειάζεται φυσικό αέριο και πετρέλαιο; Επειδή τα αεροπλάνα που πετούν από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου πρέπει να ανεφοδιάζονται με καύσιμα. Δεν τροφοδοτούνται από πυρηνικό αντιδραστήρα.
Το Big Horn, το δωδέκατο πλοίο της κλάσης Henry J. Kaiser, ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Avondale Shipyard, Inc. στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα, στις 9 Οκτωβρίου 1989 και καθελκύστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1991. Εισήλθε σε υπηρεσία του Αμερικανικού Ναυτικού υπό τον έλεγχο της Military Sealift Command με κυρίως πολιτικό πλήρωμα στις 21 Μαΐου 1992. Υπηρετεί στον Ατλαντικό Στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εδώ είναι που γίνεται ενδιαφέρον. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δε διαθέτει εφεδρικά πετρελαιοφόρα που να μπορούν να αντικαταστήσουν το Big Horn. Αυτό σημαίνει ότι αν η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου που του έχει ανατεθεί επί του παρόντος να ανεφοδιάζει καύσιμα εμπλακεί σε μάχη, τα αεροπλάνα που βρίσκονται σε αυτό το αεροπλανοφόρο θα ξεμείνουν από καύσιμα και θα είναι άχρηστα. Ο Sal Mercoglian παρέχει μια εξαιρετική ανασκόπηση της κατάστασης.

Η ανικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει επιδειχθεί τους τελευταίους 10 μήνες ενώ πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα. Η επιχείρηση Prosperity Guardian, η οποία υποτίθεται πως θα κατέπνιγε τους Χούτι και θα άνοιγε τους θαλάσσιους δρόμους στη θαλάσσια κυκλοφορία με προορισμό το Ισραήλ, ήταν μια πλήρης αποτυχία. Οι θαλάσσιες οδοί παραμένουν ακόμη κλειστές και το αμερικανικό ναυτικό απομακρύνθηκε για να κάνει άλλα πράγματα. Χώρες που θεωρούμε αντιπάλους, αλλά και σύμμαχοί μας, έχουν λάβει υπόψη τους την αδυναμία μας να κλείσουμε τη συμφωνία.

Παρά τον αμυντικό προϋπολογισμό άνω των 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο αμερικανικός στρατός, σε όλους τους τομείς, στερείται στρατηγικού βάθους. Μπορούν να πολεμήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον μιας ισάξιας δύναμης, αλλά δεν έχουν τις προμήθειες και το ανθρώπινο δυναμικό για να διατηρήσουν μια μάχη όπως αυτή που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία. Οι Αμερικανοί πολιτικοί φαίνεται να αγνοούν αυτό το γεγονός και φοβάμαι ότι θα αφυπνιστούν για την αλήθεια μόνο όταν θα έχουμε συντριβεί σε μια παρατεταμένη μάχη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail