RS: Ο Τραμπ και η Χάρις έχουν αόριστη κατανόηση των συγκρούσεων στην Ουκρανία

People at the Mesa Convention Center watch former President Donald J. Trump and Vice President Kamala Harris debate on Sept. 10, 2024. (USA Today via Reuters)
Freepen.gr - Οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Καμάλα Χάρις έδειξαν στο ντιμπέιτ ότι δεν έχουν σαφές όραμα για τον ρόλο της Αμερικής στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα, γράφει η αρχισυντάκτρια του Responsible Statecraft Κέλλυ Βλάχος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Καμάλα Χάρις όχι μόνο έδειξαν ότι δεν έχουν δική τους ξεκάθαρη ατζέντα εξωτερικής πολιτικής, αλλά παρασύρθηκαν και στη συνηθισμένη παντομίμα, <...> χρησιμοποιώντας την ιστορία, τα γεγονότα και τους αριθμούς τόσο απρόσεκτα που έκαναν ολόκληρη τη συζήτηση σχετικά με τα σχέδια για την Ουκρανία και τη Γάζα να φαίνεται ασυνάρτητη», είπε.

Η Βλάχος επέκρινε τις προσεγγίσεις και των δύο υποψηφίων για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Έτσι, παρά την αξιέπαινη επιθυμία του να θέσει τέρμα στη στρατιωτική δράση, ο Τραμπ αποτυγχάνει εντελώς να λάβει υπόψη τις πραγματικές αιτίες της αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, είπε. Ο Ρεπουμπλικάνος, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ανάγει λανθασμένα την πολύπλοκη πολιτική πραγματικότητα στην προσωπική αδυναμία του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν και της ίδιας της Χάρις.

Όπως πιστεύει η αρχισυντάκτρια του RS, η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι εξίσου αποκομμένη από την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων. Η Χάρις εξακολουθεί να ζει τα μαχητικά συνθήματα του 2022 και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να ξεμείνουν οι ΗΠΑ από χρήματα. Η νυν αντιπρόεδρος εξακολουθεί να μην μπορεί να αρθρώσει γιατί η Ουάσιγκτον και η ίδια η Ουκρανία θέλουν να συνεχίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, σημειώνει η Βλάχος.

«Ο Τραμπ και ο Χάρις βάζουν την Αμερική τελευταία. Οι υποψήφιοι αντάλλαξαν προσωπικές επιθέσεις, αλλά ποτέ δεν εξήγησαν τι στο διάολο κάνουμε (στην Ουκρανία και τη Γάζα). <...> Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να ανησυχεί», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail