Ερντογάν: Η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία με SCO, BRICS και ASEAN

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία με την SCO, τους BRICS και την ASEAN και έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος προεδρικός σύμβουλος Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη ένταξη στα BRICS και θα εξεταστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδεχθεί πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής των BRICS που θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου.

«Ενώ αναπτύσσουμε τη συνεργασία με τον δυτικό κόσμο, δεν παραμελούμε την Ανατολή. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τον διάλογό μας με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), τις BRICS και την ASEAN. Πρόσφατα κάναμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε επιτύχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με διάφορους περιφερειακούς οργανισμούς με τον προσανατολισμό της Τουρκίας και θέτοντας τα συμφέροντα της χώρας μας στο προσκήνιο», ανέφερε ο Ερντογάν ενώ πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail