Η SpaceX σχεδιάζει να στείλει μη επανδρωμένα διαστημόπλοια στον Άρη σε 2 χρόνια

Freepen.gr - Η SpaceX στοχεύει να εκτοξεύσει πέντε αποστολές Starship χωρίς πλήρωμα στον Άρη μέσα σε δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στο X Sunday.

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι πρώτες εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ανοίξει το επόμενο παράθυρο μεταφοράς Γης-Άρη σε δύο χρόνια.

Σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα για τις επανδρωμένες αποστολές θα εξαρτηθεί από την επιτυχία αυτών των μη επανδρωμένων πτήσεων, με πιθανές επανδρωμένες εκτοξεύσεις σε τέσσερα χρόνια, εάν οι μη επανδρωμένες αποστολές είναι επιτυχείς. Διαφορετικά, οι καθυστερήσεις θα μπορούσαν να τις καθυστερήσουν κατά δύο επιπλέον έτη.

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ προέβλεψε ότι το πρώτο μη επανδρωμένο Starship θα προσγειωθεί στον Άρη σε πέντε χρόνια, ενώ η πρώτη επανδρωμένη προσγείωση σε επτά χρόνια.

Τον Ιούνιο, ένα Starship ολοκλήρωσε με επιτυχία μια πλήρη δοκιμαστική αποστολή, προσθαλασσώμενο στον Ινδικό Ωκεανό μετά από μια υπερηχητική επιστροφή από το διάστημα. Ο Μασκ οραματίζεται το Starship ως ένα ευέλικτο διαστημόπλοιο για σεληνιακές και αρειανές αποστολές.

Η NASA ανέβαλε την αποστολή Artemis 3, η οποία βασίζεται στο Starship της SpaceX, για τον Σεπτέμβριο του 2026, μετακινώντας την από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα στα τέλη του 2025.

Επιπλέον, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ακύρωσε την ιδιωτική σεληνιακή αποστολή του που χρησιμοποιούσε το Starship λόγω αβεβαιοτήτων στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail