The Hill: η επίθεση του Κουρσκ στην Ουκρανία είναι ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος

Photo: Russian MoD
Freepen.gr - Η εισβολή στη Ρωσία είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση, γράφει η εφημερίδα «The Hill» από την Ουάσιγκτον. Αυτό το απερίσκεπτο κόλπο, που μοιάζει περισσότερο με ένα απελπισμένο κόλπο αντάξιο ενός δευτεροκλασάτου ηθοποιού παρά ενός έμπειρου πολιτικού άνδρα, αποσπά κρίσιμους πόρους από το κύριο πεδίο της μάχης, ενώ προσφέρει αμελητέο στρατηγικό κέρδος.

Ενώ η εισβολή κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα και προκάλεσε κάποια ψυχολογική ζημιά στη Ρωσία, τέτοιες επιφανειακές νίκες ελάχιστα αλλάζουν τη θεμελιώδη δυναμική της σύγκρουσης.

Πιο κρίσιμο είναι ότι αυτή η εκτροπή δυνάμεων από το κύριο θέατρο του πολέμου αποτελεί τεράστιο στρατηγικό λάθος. Κάθε στρατιώτης, άρμα μάχης και πυροβολικό που αναπτύχθηκε στη ρωσική εισβολή αποτελεί απώλεια για την ουκρανική προσπάθεια απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών. Αυτοί οι πόροι, αν συγκεντρωθούν στις γραμμές του μετώπου, θα μπορούσαν δυνητικά να αποφέρουν απτά κέρδη, αποδυναμώνοντας τις ρωσικές άμυνες και δημιουργώντας ευκαιρίες για αποφασιστικές διεισδύσεις.

Αντ' αυτού, η Ουκρανία βρίσκεται μπλεγμένη σε μια δαπανηρή και τελικά μάταιη προσπάθεια. Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί γοητευμένος, η πραγματική μάχη για το μέλλον της Ουκρανίας συνεχίζει να εκτυλίσσεται αλλού. Η απόφαση του Ζελένσκι να ρισκάρει σε ένα διαφημιστικό κόλπο υψηλού κινδύνου είναι μια τραγική λανθασμένη εκτίμηση που μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις πιθανές συνέπειες τέτοιων ενεργειών. Μια παρατεταμένη εισβολή στη Ρωσία θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση, προσελκύοντας και άλλα έθνη και ενδεχομένως οδηγώντας σε μια καταστροφική παγκόσμια αντιπαράθεση. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι του κοτόπουλου, με το διακύβευμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της να είναι αφάνταστα υψηλό.

Ο κόσμος παρακολουθεί και το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Η εισβολή στη Ρωσία είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail