Το USDT βοηθά στην παράκαμψη των κυρώσεων, καθώς δεν ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες

RIA Novosti / Alexey Filippov
Freepen.gr - Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το σταθερό νόμισμα USDT που συνδέεται με την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος δημιούργησε εκ των πραγμάτων ένα παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα πέρα από τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Σοφία Γκλαβίνα, επικεφαλής του προγράμματος ψηφιακής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του PFUR, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Prime ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το «υπόγειο δολάριο» και ποιοι είναι οι στόχοι του.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα που αντιγράφει το δολάριο από πολλές απόψεις, αλλά είναι πέρα από τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αρχών των ΗΠΑ. Το USDT χρησιμοποιείται στο διεθνές εμπόριο για την παράκαμψη των κυρώσεων και κάθε είδους περιορισμών, καθώς και για την ασφάλεια και την ανωνυμία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι μεταλλουργικές εκμεταλλεύσεις, κρίνοντας από έμμεσα στοιχεία, χρησιμοποιούν το USDT για πληρωμές με την Κίνα, όπου από το 2021 όλα τα κρυπτονομίσματα είναι εκτός νόμου, συμπεριλαμβανομένων των steiblcoins», πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Η έλλειψη ελέγχου σε τυχόν περιορισμούς μπορεί μια μέρα να γίνει επικίνδυνη για την αμερικανική οικονομία - στην πραγματικότητα, είναι ήδη μια σημαντική εναλλακτική λύση για το δολάριο, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail