Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κρυπτονόμισμα στο εξωτερικό εμπόριο - Vedomosti

pixabay / Shutter_Speed
Freepen.gr - Οι οικονομικές αρχές της Ρωσίας φέρονται να κινούνται προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων για το διεθνές εμπόριο, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη πηγές. Μια ομάδα εστίασης που αποτελείται από επιλεγμένους εισαγωγείς και τράπεζες έχει συσταθεί για να δοκιμάσει πιλοτικά τους διακανονισμούς του διεθνούς εμπορίου με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ομάδα φέρεται να αποτελείται από μέλη του Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Κατασκευαστών και Κατασκευαστών Ηλεκτρονικών, καθώς και από αρκετούς δανειστές. Οι επιλεγμένες εταιρείες και τα ιδρύματα αντιμετώπιζαν προκλήσεις με τη διενέργεια διασυνοριακών διακανονισμών, ενώ πλήρωναν για αγαθά διπλής χρήσης. Τα προϊόντα αυτά θα μπορούσαν «θεωρητικά» να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και υπόκεινται σε διεθνείς περιορισμούς.

Νωρίτερα φέτος, η ρωσική κυβέρνηση ψήφισε νομοθεσία που επιτρέπει στην Τράπεζα της Ρωσίας να επιτρέψει σε επιλεγμένες εταιρείες να χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα για διεθνείς πληρωμές στο εμπόριο. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail