Προετοιμάζεστε για μια συντριβή; Ο Warren Buffett έχει ξεπουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές το 2024

Ο Γουόρεν Μπάφετ δεν έγινε δισεκατομμυριούχος όντας ανόητος. Σύμφωνα με το Forbes, ο Buffett αξίζει περισσότερα από 144 δισεκατομμύρια δολάρια, και αυτό τον κάνει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκανε τα χρήματά του στο χρηματιστήριο, και γιατί τώρα βγάζει χρήματα από το χρηματιστήριο με πυρετώδεις ρυθμούς; Προβλέπει πως έρχεται συντριβή; 
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Νωρίτερα φέτος, ο Μπάφετ συγκλόνισε την επενδυτική κοινότητα όταν η εταιρεία του πούλησε τις μισές μετοχές της Apple που κατείχε:
Ο Warren Buffett, ο θρυλικός επενδυτής γνωστός ως «Oracle of Omaha» (και «Fireball» από τον πατέρα του), είναι διάσημος για τις έξυπνες επενδυτικές του επιλογές. Έτσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, πούλησε τις μισές μετοχές της Apple, πολλοί επενδυτές μπερδεύτηκαν, προσπαθώντας να καταλάβουν τι σήμαινε.
Ο αριθμός των μετοχών της Apple που η Berkshire Hathaway έχει ξεφορτωθεί είναι απολύτως εκπληκτικός.

Αναφέρεται ότι σχεδόν 500 εκατομμύρια μετοχές πουλήθηκαν κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο μαζί:
Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Berkshire Hathaway πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια μετοχές της Apple και το δεύτερο τρίμηνο πούλησε επιπλέον 390 εκατομμύρια μετοχές.
Πιο πρόσφατα, η Berkshire Hathaway πουλούσε μετοχές της Bank of America:
Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett (BRKa.N), ανοίγει καινούργια σελίδα μειώνοντας το μερίδιό της στην Bank of America (BAC.N), ανοίγει καινούργια σελίδα για άλλη μια φορά, καθιστώντας τις συνολικές πωλήσεις από τα μέσα Ιουλίου σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος, που διοικείται από έναν από τους πιο σεβαστούς επενδυτές παγκοσμίως, γνωστοποίησε αργά την Πέμπτη ότι πούλησε 18,7 εκατομμύρια μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου για να αποκομίσει περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια.
Οι κινήσεις του Buffett φαίνονται αρκετά έξυπνες με βάση όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Στην πραγματικότητα, μόλις γίναμε μάρτυρες της χειρότερης εβδομάδας για τον S&P 500 από το Μάρτιο του 2023
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση την Παρασκευή, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα από το Μάρτιο του 2023, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις επιπτώσεις από μια αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και διέλυσαν κορυφαίες μετοχές τεχνολογίας.
Αυτή η εβδομάδα θα φέρει ακόμα περισσότερο πόνο;

Αυτή την στιγμή, οι επενδυτές ανησυχούν πως η οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται και αυτές οι ανησυχίες ενισχύθηκαν από την έκθεση απασχόλησης της Παρασκευής.

Όπως σημείωσε η Zero Hedge, αυτή η έκθεση μας είπε ότι οι ΗΠΑ έχασαν 438.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης τον περασμένο μήνα:
Ξεκινώντας από την κορυφή, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων εργαζομένων αυξήθηκε κατά 168.000, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τη σύνθεση αυτής της αύξησης είναι καταστροφική: αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνίστατο σε αύξηση 527.000 θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, που αντισταθμίζεται από μια πτώση 438.000 στην πλήρη απασχόληση θέσεις εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι από τον περασμένο Ιούνιο, οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει λίγο περισσότερες από 2 εκατομμύρια θέσεις μερικής απασχόλησης και έχουν χάσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Εάν θέλετε μια χαμηλά αμειβόμενη εργασία μερικής απασχόλησης, εξακολουθείτε να είναι αρκετά εύκολο να τη βρείτε.

Αλλά οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας εξαφανίζονται γρήγορα. Ο πρόεδρος μιας εταιρείας που βρίσκει θέσεις για υπαλλήλους λέει πως η αγορά είναι σε «κακή κατάσταση» αυτή την στιγμή:
Οι οικονομολόγοι συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι η αγορά εργασίας «ψύχεται», αλλά ένας βετεράνος του κλάδου στρατολόγησης λέει πως αυτό είναι μια σημαντική υποτίμηση.

Ο Brian Howard είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Howard Group, μιας εταιρείας αναζήτησης μπουτίκ που βρίσκεται στο Overland Park του Κάνσας, η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια, την οποία οι εταιρείες προσλαμβάνουν για να προσλάβουν υποψηφίους σε μια σειρά από θέσεις υπαλλήλων.
Είπε ότι η αγορά εργασίας είναι σε «κακή κατάσταση».
Θα έλεγα πως η "κακή κατάσταση" είναι αρκετά υποτιμητική.

Νωρίτερα σήμερα, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο για έναν άνδρα με MBA που δεν μπόρεσε να βρει δουλειά παρόλο που έχει κάνει αίτηση για περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας:
Ο Marcial Quinones, 48 ​​ετών, είχε λίγα προβλήματα να βρει δουλειά τη δεκαετία του 1990 χωρίς απολυτήριο γυμνασίου. Τώρα, μετά από αυτό που υπολογίζει ότι είναι πάνω από 1.500 αιτήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, δεν μπορεί να βρει καμία σταθερή δουλειά στον τομέα του ακόμη και με ένα MBA.

Ο Quinones, πατέρας τεσσάρων παιδιών που ζει στην επαρχία της ανατολικής Πενσυλβάνια, είπε ότι δυσκολεύεται να βρει μια μακροχρόνια δουλειά στην τεχνολογία ή την παροχή συμβουλών. Κατείχε θέσεις μερικής απασχόλησης και κατασκεύασε το δικό του λογισμικό απογραφής για να το πουλήσει σε εταιρείες, αν και σπάνια καλείται για συνεντεύξεις, ακόμη και αφού ξαναστείλει το βιογραφικό του 20 φορές.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά αυτή την στιγμή.

Για πολλούς Αμερικανούς, οι χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης απλώς δεν επαρκούν επειδή το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται.

Χάρη στο αυξανόμενο κόστος ζωής, το ποσοστό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ με παιδιά που είναι «επισιτιστικής ανασφάλειας» έχει αυξηθεί σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο:
Τώρα, η κρίση πληθωρισμού υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έχει εντείνει ακόμη περισσότερο αυτό το ζήτημα. Ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά υπέφεραν κατά τη διάρκεια του Covid-19 καθώς εξαφανίστηκαν τα σχολικά γεύματα και έχουν πληγεί ξανά το 2022 και το 2023.

Όπως αναφέρει η Katharina Buchholz της Statista, το USDA μόλις δημοσίευσε την τελευταία έκθεσή του για το θέμα, δείχνοντας πως πέρυσι, σχεδόν το 18% των νοικοκυριών όπου ζούσαν παιδιά ήταν επισιτιστικής ανασφάλειας , από 17,3% το 2022 και 12,5% το 2021.
Σε πολλά από αυτά τα νοικοκυριά, τουλάχιστον ένας ενήλικας εργάζεται στην πραγματικότητα.

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις απλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τα βασικά.

Σε αυτό το σημείο, οι εργαζόμενοι Αμερικανοί έχουν τόσο μικρό διακριτικό εισόδημα να διαθέσουν που ακόμη και τα καταστήματα δολαρίων δυσκολεύονται πραγματικά
Οι μετοχές της Dollar Tree υποχώρησαν σε χαμηλό 9 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού η αλυσίδα παρουσίασε μια απογοητευτική έκθεση κερδών.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 600 καταστήματα Family Dollar το 2024, αφού αγωνίστηκε να ενσωματώσει την αλυσίδα στην επιχείρησή της.

Το Dollar General, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κατάστημα δολαρίων στις ΗΠΑ και βρίσκεται κυρίως σε αγροτικές περιοχές με χαμηλό εισόδημα, ανέφερε επίσης θλιβερές πωλήσεις τον περασμένο μήνα και είδε τις μετοχές του να πέφτουν κατακόρυφα.
Εδώ βρισκόμαστε τώρα.

Και δεδομένου ότι οι ηγέτες μας απλώς αρνούνται να σταματήσουν να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα, είναι αναπόφευκτο το κόστος ζωής να συνεχίσει να αυξάνεται.

Το βιοτικό μας επίπεδο εκσπλαχνίζεται εντελώς, και αυτό οφείλεται στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.

Αν οι ηγέτες μας είχαν πάρει διαφορετικές αποφάσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα.

Αλλά τώρα δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ πληγώνονται βαθιά, και πολύ περισσότερος πόνος είναι στον ορίζοντα.

Ο Warren Buffett ανησυχεί ξεκάθαρα για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Έχει κάνει ντάμπινγκ εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές και φαίνεται πως αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις ολόκληρης της καριέρας του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail