Welt: Η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΡ Photo / Βela SzandeΙszky
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ στις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον, γράφει ο αρθρογράφος της Welt Daniel Wetzel.

«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι ποσότητες προμήθειας από τη Ρωσία ξεπέρασαν και πάλι εκείνες των ΗΠΑ. <...> Η Ρωσία βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση ακόμη και χωρίς τον Nord Stream», επισήμανε.

Όπως σημείωσε ο Wetzel, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους της να στραφούν στο αμερικανικό φυσικό αέριο για να αντικαταστήσουν το ρωσικό από το 2019. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής περιορίσει ελάχιστα τις προμήθειες από τη Ρωσία, λόγω του ότι πολλά μέλη της ΕΕ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτές. Η Αυστρία, για παράδειγμα, συνήθιζε να καλύπτει έως και το 90% των αναγκών της με ρωσικό αέριο.

«Ο συμβολισμός είναι τεράστιος», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail