1η Οκτωβρίου 2024 - ώρα 20.30 - Η ημέρα που Αμερικανοί, Ισραηλινοί και σύμμαχοι ΠΑΓΩΣΑΝ

Στις 20.30 (τοπική ώρα Ισραήλ) στο 611 Τάγμα (611 Eagles Battalion) και το Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων  στο Τελ Αβίβ εντοπίζουν ένα κύμα 100 περίπου βαλλιστικών πυραύλων να εκτοξεύονται από τα σιλό του Ισφαχάν (έχουμε μιλήσει για τη σημασία του Ισφαχάν τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους Ιρανούς και από θρησκευτικής και από στρατιωτικής άποψης), ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εντοπίζεται ένα ακόμα κύμα εκτόξευσης 100 ακόμα βαλλιστικών πυραύλων από τα σιλό στη Νότια Επαρχία του Ιράν (για αυτήν την συγκεκριμένη εκτόξευση έχω ανεβάσει βίντεο από χθες). 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Η αναμενόμενη ώρα άφιξης τους είναι μεταξύ 6 και 9 λεπτών. Τελικά ο τελευταίος πύραυλος έφτασε μόλις 15 λεπτά μετά τον αρχικό εντοπισμό.

Όσα είδαμε χθες και εμείς ανεβάσαμε στο Πολεμικό Ανταποκριτή ήταν το αποτέλεσμα μόλις 15 λεπτών και ο πρώτος στόχος (τα δύο αεροδρόμια)  χτυπήθηκαν στα 6 λεπτά.

Όταν έγινε η επίθεση του Απριλίου είχα γράψει ότι τότε το Ισραήλ σε μια επίθεση ραντεβού έριξε ότι παλαιότερο είχε (συστήματα 20ετιας και πάνω) που έκαναν 3 ώρες να φτάσουν στον προορισμό τους και φυσικά αναχαιτίστηκαν σε ποσοστό άνω του 90%.
Χθες τα πράγματα άλλαξαν και προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό. Τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποίησε το Ιραν είναι 10ετιας+και ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ. 

Οι Ιρανοί λένε για επιτυχία 80%, οι Ρώσοι ειδικοί για 65% (και λένε ότι θα το αποδείξουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες με υλικό από δορυφόρους), οι Αμερικάνοι ειδικοί λένε κοντά στο 40% και το Ισραήλ τηρεί σιγή ιχθύος για τις ζημιές. Παραδέχεται μόνον ότι αυτές υπάρχουν αλλά είναι μικρής έκτασης.
Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω υπάρχει σοβαρό θέμα. Πρώτον γιατί τα 3 στάδια άμυνας συν τα 6 πλοία τα αμερικανικά που συμμετείχαν έσπασαν από ένα πολύ μικρό κύμα επίθεσης (το Ιράν έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει μέχρι και 20πλασια πιο ισχυρή επίθεση σε αριθμό πυραύλων που θα έχουν όμως 100πλασια ισχύ...). 

Το Ιράν δηλώνει ότι χτύπησε 4 στόχους στρατιωτικούς (δύο αεροδρόμια, ένα ραντάρ και μια μονάδα τεθωρακισμένων) καθώς και 2 στόχους οικονομικούς (μια εξέδρα και μια μονάδα φυσικού αερίου).
Άρα έδωσε ένα σαφές μήνυμα. 

Γιατί όμως πάγωσαν Αμερικανοί Ισραηλινοί και ΝΑΤΟ; 

Για δύο βασικούς λόγους. 

Πρώτον γιατί διαπίστωσαν ότι συστήματα 10ετιας+ κατάφεραν να διασπάσουν την πιο ισχυρή αεράμυνα του πλανήτη. 

Και δεύτερον γιατί σε μια πραγματική επίθεση (άρα και κατά αμάχων) το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι κυριολεκτικά τελειωμένο. Μέσα σε 6 λεπτά δεν προλαβαίνουν ούτε να βγουν από τα σπίτια τους όχι να πάνε και σε καταφύγια. Οι περισσότεροι θα σκοτωθούν στο δρόμο προς αυτά.

Οκ λοιπόν για το Ισραήλ το καταλάβαμε οι υπόλοιποι γιατί πάγωσαν; 

Οι χώρες που άμεσα εμπλέκονται (Ιορδανία και Κύπρος) που μάλιστα είναι αντιβαλλιστικά κυριολεκτικά ξεβράκωτοι καταλαβαίνουν ότι εάν ποτέ το Ιράν αποφασίσει μεγάλης κλίμακας επίθεση - που σημαίνει ότι μπαίνουν στο στόχο - τότε αν μη τι άλλο θα πάθουν τεράστιες ζημιές.... Και δεν θα τους σώσει κανένα aegis η άλλο σύστημα υπάρχει στην περιοχή. 

Εδώ να θυμίσω ότι στο βεληνεκές των Ιρανών βρίσκεται και σχεδόν ολόκληρη η χώρα μας η οποία μάλιστα έχει συνάψει και συμφωνία άμυνας με το Ισραήλ. 

Το Ισραήλ χθες είδαμε ότι αμέσως μετά την επίθεση εξαπέλυσε επίσημα από δηλώσεις στο ανώτερο επίπεδο απειλές για άμεση και εντός της νύχτας απάντηση. Ακριβώς όπως τον Απρίλιο τελικά τίποτα δεν έκανε πλην μιας περιορισμένης κλίμακας  επίθεσης σε κάποια χωριά του Λιβάνου στις 3.25 τα ξημερώματα και επίσης μια μικρής κλίμακας επίθεση στη Βηρυτό λίγο αργότερα.

Πριν από λίγα λεπτά ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ δήλωσε ότι θα υπάρξει οδυνηρή απάντηση.
Μειώνεται συντονισμένοι ακολουθεί νέο ποστ για τις ενέργειες Ρώσων και Γάλλων και πως αντέδρασαν Ιρανοί και Ισραηλινοί σε αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail