Έχουμε ξαναδεί ποτέ μια εποχή όπου 4 μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι διεξάγονται ταυτόχρονα;

pixabay
Φτάσαμε σε μια στιγμή της ιστορίας που κανείς μας δε θα ξεχάσει. Στεκόμαστε κυριολεκτικά στο χείλος του αδιανόητου και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν καν. Φυσικά, οι φρικτοί πόλεμοι έχουν τον τρόπο να ξεσπούν όταν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τους περιμένουν. Σχεδόν κανείς δεν περίμενε να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος το 1914, αλλά στη συνέχεια δεκάδες εκατομμύρια πολύτιμες ψυχές πέθαναν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σχεδόν κανείς δεν περίμενε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος το 1939, αλλά στη συνέχεια δεκάδες εκατομμύρια πολύτιμες ψυχές πέθαναν τα επόμενα έξι χρόνια. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή τη φορά, αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να είναι ολοφάνερο σε όλους. Προσωπικά, έχω προειδοποιήσει συγκεκριμένα για αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή για περισσότερο από μια δεκαετία. Αν δεν αλλάξουμε πορεία, δισεκατομμύρια πολύτιμες ψυχές θα μπορούσαν να πεθάνουν κατά τη διάρκεια των εφιαλτικών παγκόσμιων πολέμων που πλησιάζουν ταχύτατα.

Αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα πως έρχεται ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησε με τόλμη για «προετοιμασία για πόλεμο» καθώς ήταν ντυμένος με στρατιωτική στολή:

Την Πέμπτη ο Κινέζος κομμουνιστής δικτάτορας Σι Τζινπίνγκ διέταξε τα στρατεύματα να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους για πόλεμο, ενώ επισκέφθηκε τη δύναμη πυραύλων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του μετά τις ασκήσεις της περασμένης εβδομάδας για την περικύκλωση της κυρίαρχης χώρας της Ταϊβάν.
«Ο Σι είπε ότι ο στρατός θα πρέπει “να ενισχύσει συνολικά την εκπαίδευση και την προετοιμασία για πόλεμο, (και) να διασφαλίσει πως τα στρατεύματα έχουν σταθερές πολεμικές ικανότητες”, μετέδωσε το CCTV», σύμφωνα με το AFP και αναφέρθηκε στο Barrons το Σάββατο.

Γιατί η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο;

Περιττό να πούμε ότι κανείς δε σχεδιάζει να επιτεθεί στην Κίνα.

Η αλήθεια είναι πως ο μόνος λόγος για τον οποίο η Κίνα θα χρειαζόταν να προετοιμαστεί για πόλεμο είναι αν σχεδίαζε να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Διότι την στιγμή που η Κίνα θα εισβάλει στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα θα βρεθούν σε πόλεμο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Κινέζοι έχουν γίνει πολύ επιθετικοί με την Ταϊβάν:

Τη Δευτέρα, το Πεκίνο είχε αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και σκάφη της ακτοφυλακής για να περικυκλώσει την Ταϊβάν - ο τέταρτος γύρος πολεμικών παιχνιδιών μεγάλης κλίμακας γύρω από το δημοκρατικό νησί σε μόλις δύο χρόνια.
Οι κομμουνιστές ηγέτες της Κίνας έχουν επιμείνει ότι δεν αποκλείουν τη χρήση βίας για να θέσουν την Ταϊβάν υπό τον έλεγχο του Πεκίνου.

Εν τω μεταξύ, οι δυτικοί ηγέτες συνεχίζουν να συζητούν δημοσίως την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργκις δήλωσε στο Politico τη Δευτέρα πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιστρέψουν στην ιδέα της αποστολής χερσαίας δύναμης στην Ουκρανία για την καταπολέμηση της Ρωσίας.
Η ιδέα έρχεται μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Φεβρουάριο ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν «αποκλείεται» για τα μελλοντικά σχέδια σε πόλεμο κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το AP. Ωστόσο, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκλεισε προς το παρόν αυτό το σχέδιο.
«Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τις ομάδες δολοφονίας της Ρωσίας που είναι εξοπλισμένες με πυρομαχικά και στρατιωτικό προσωπικό της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να επιστρέψουμε στις “μπότες στο έδαφος” και σε άλλες ιδέες που πρότεινε ο [Γάλλος πρόεδρος] Εμανουέλ Μακρόν», ανέφερε σε γραπτά σχόλια, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Politico.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα είναι επειδή υπάρχουν αναφορές πως στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα εξοπλίζονται και αποστέλλονται για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στις πρώτες γραμμές του μετώπου της ανατολικής Ουκρανίας:

Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν βιντεοσκοπηθεί να παραλαμβάνουν στολές και εξοπλισμό σε πεδίο εκπαίδευσης στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αναφορές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας ότι 1.500 στρατιώτες έχουν μεταφερθεί για στρατιωτική εκπαίδευση με σκοπό να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.
Οι βορειοκορεάτες στρατιώτες πιστεύεται πως θα λάβουν εκπαίδευση πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, σε κάτι που θεωρείται σαφές σημάδι των ολοένα και θερμότερων σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Πιονγιάνγκ.

Και οι δύο πλευρές απλά συνεχίζουν να κλιμακώνουν τα πράγματα.

Φαίνεται ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να βρεθούμε σε άμεση σύγκρουση με τους Ρώσους, και αυτό είναι μια πραγματικά πολύ κακή ιδέα.

Η Βόρεια Κορέα κάνει κάθε είδους θόρυβο τον τελευταίο καιρό. Εκτός από την αποστολή στρατευμάτων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, οι Βορειοκορεάτες απειλούν επίσης να εισβάλουν στη Νότια Κορέα:

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι βρήκε τα απομεινάρια ενός νοτιοκορεατικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους και πως οποιαδήποτε περαιτέρω «παραβίαση» του εδάφους της θα οδηγήσει σε «κήρυξη πολέμου».
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών της χερσονήσου έχουν κλιμακωθεί από τον Μάιο, όταν ο Βορράς άρχισε να πετάει αερόστατα που μετέφεραν σκουπίδια πέρα από τα σύνορα προς τον Νότο, με αποτέλεσμα η Σεούλ να απαντήσει με την επανέναρξη προπαγανδιστικών εκπομπών από μεγάφωνα.
Αυτήν την εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι πέταξε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Πιονγκγιάνγκ τρεις φορές αυτόν τον μήνα και απείλησε να απαντήσει με βία αν συμβεί ξανά.

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας είναι κατά πολύ ανώτερος από τον στρατό της Νότιας Κορέας.

Αν η Βόρεια Κορέα εισβάλει, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Νότια Κορέα είναι να επέμβουμε εμείς.

Αλλά προς το παρόν ο αμερικανικός στρατός επικεντρώνεται στη Μέση Ανατολή, επειδή αυτή η σύγκρουση μπορεί να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Το βράδυ της Κυριακής, ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα αρχίσει σύντομα να στοχοποιεί όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βοηθούν τη Χεζμπολάχ:

«Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες βλήματα έχουν εκτοξευθεί στο βόρειο Ισραήλ», ξεκίνησε. "Στα επόμενα λεπτά, θα εκδώσουμε προειδοποίηση εκκένωσης προς τους κατοίκους της Βηρυτού και άλλων περιοχών του Λιβάνου να εκκενώσουν τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ. Τονίζω εδώ: Όποιος βρίσκεται κοντά σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές τις τοποθεσίες».
"Θα πλήξουμε αρκετούς στόχους τις επόμενες ώρες και επιπλέον στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας πολιτικά ιδρύματα, ενώσεις και ΜΚΟ που λειτουργούν ως βιτρίνες για την τρομοκρατία».

Και σίγουρα δεν άργησε να συμβεί αυτό.

Χθες το βράδυ, υποκαταστήματα της τράπεζας του Συνδέσμου Al-Qard Al-Hassan χτυπήθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές:

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες στόχους στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων υποκαταστημάτων τράπεζας που κατηγορείται ότι κατέχει κεφάλαια που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ.
Ο εκπρόσωπος του στρατού στα αραβικά, ο Αβιτσάι Αντράι, είχε εκδώσει νωρίτερα τη νύχτα αρκετές εντολές εκκένωσης κτιρίων σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο, για τα οποία ανέφερε ότι βρίσκονταν κοντά σε εγκαταστάσεις που ανήκαν στην τράπεζα Al-Qard Al-Hassan Association Bank, η οποία τελεί υπό την έγκριση των ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το πόσο χαοτικά έχουν γίνει τα πράγματα εκεί.

Αναφέρεται ότι υπάρχει «εκτεταμένος πανικός» στη Βηρυτό αυτή την στιγμή:

Η Jeanine Hennis, η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο, δήλωσε ότι μετά την έκδοση των εκκενώσεων από τις IDF, δήλωσε ότι υπάρχει «εκτεταμένος πανικός» στη Βηρυτό.
"Ένα σύντομο παράθυρο για να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος. Έντονες εκρήξεις αντηχούν στον νυχτερινό ουρανό. Κάθε μέρα, ο Λίβανος υποφέρει περισσότερο. Αλλά ακόμη και εν μέσω της κλιμακούμενης βίας, οι λύσεις παραμένουν διαθέσιμες. Αρκεί μόνο να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες», δήλωσε.

Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να βρεθούν σύντομα μπλεγμένες σε 4 μεγάλους παγκόσμιους πολέμους;

Ας ελπίσουμε όχι, γιατί δεν είμαστε προετοιμασμένοι ούτε για να πολεμήσουμε έναν:

Ο απερχόμενος ανώτατος διοικητής του αμερικανικού στρατού στην περιοχή του Ειρηνικού προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να «αντέξουν» άλλο πόλεμο, επειδή ο στρατός τους είναι υπερβολικά καταπονημένος.
Σύμφωνα με το Defense One, ο στρατηγός Charles Flynn δήλωσε πως οι αυταρχικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ - η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα - ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση στους αμερικανικούς στρατιωτικούς πόρους.
Μιλώντας στο συνέδριο AUSA στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, ο Flynn περιέγραψε τις τεχνολογικές και στρατιωτικές συμμαχίες μεταξύ των αυταρχικών κρατών ως έναν «πολύ επικίνδυνο συνδυασμό».

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι η συντριπτική παγκόσμια δύναμη που ήταν κάποτε.

Ενώ άλλες μεγάλες δυνάμεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για να πολεμήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο στρατός μας έχει γίνει γρήγορα ένα πολιτικά ορθό ανέκδοτο.

Τώρα έρχεται η μέρα της κρίσης και δεν είμαστε έτοιμοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail