Η Αίγυπτος λέει ότι τα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 6 δις δολάρια λόγω των περιφερειακών εντάσεων

pixabay / seatraveller
Freepen.gr - Η Αίγυπτος έχασε 6 δισεκατομμύρια δολάρια από έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Σχολής της Αστυνομίας, ο Σίσι είπε ότι τα έσοδα της διεθνούς πλωτής οδού μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 50 έως 60% τους τελευταίους οκτώ μήνες.

«Είμαστε πρόθυμοι να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας με τρόπο που να διαφυλάσσει τη χώρα μας και να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να εμπλακούμε σε γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια», τόνισε ο Σίσι.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης προειδοποίησε πως οι τρέχουσες περιφερειακές εντάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επέκταση της σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail