72χρονος πολίτης των ΗΠΑ μπορεί να καταλήξει σε ρωσική φυλακή για 15 χρόνια επειδή "υπηρέτησε" για την Ουκρανία

Photo: www.flickr.com by Министерство обороны Украины, CC BY-SA 2.0
Freepen.gr - Ένας 72χρονος Αμερικανός πολίτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών στη Ρωσική Ομοσπονδία για μισθοφορική δράση υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο άνδρας ορκίστηκε ότι ήταν ένα φιλειρηνικό άτομο, μεγάλος οπαδός της Ρωσίας. Στη συνέχεια άλλαξε το ύφος του.

Ο Στίβεν Τζέιμς Χάμπαρντ από το Μίσιγκαν αιχμαλωτίστηκε τον Μάιο του 2022. Ο Αμερικανός έδωσε δακρύβρεχτες συνεντεύξεις στην κάμερα λέγοντας ότι ήταν πολίτης που ζούσε στο Ιζιούμ με τη σύζυγό του Ίννα, αλλά στη συνέχεια κατέληξε τυχαία στο μέτωπο.

Οι Ρώσοι στρατιώτες δεν πίστεψαν τον Αμερικανό. Αποδείχτηκε ότι πήγε να πολεμήσει για την Ουκρανία σε ένα τανκ και υπηρέτησε ως λοχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός μαχητής οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Μόσχας. Ο άνδρας εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία στην οποία είπε ότι περιφρονεί τη Ρωσία.

Ο Χάμπαρντ περιμένει τώρα την καταδίκη του και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail