Η ημέρα της κρίσης είναι εδώ: Ο χρόνος και οι στόχοι για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν έχουν επιλεγεί

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα έμοιαζε ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν; Είμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα ενός αποκαλυπτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν τραβάει πολύ την προσοχή στον δυτικό κόσμο, επειδή όλοι είναι τόσο συγκεντρωμένοι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτές τις εκλογές, αλλά αυτό που πρόκειται να συμβεί στη Μέση Ανατολή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία της ιστορίας. Μόλις το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο. Το Ιράν έχει ήδη υποσχεθεί να χτυπήσει το Ισραήλ εξαιρετικά σκληρά, και αυτό θα ανάγκαζε το Ισραήλ να επιτεθεί ξανά στο Ιράν. Μόλις αυτοί οι δύο βαρέων βαρών αρχίσουν να σφυροκοπούν ο ένας τον άλλον, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο για κανέναν να σταματήσει τη σύγκρουση μέχρι να ολοκληρωθεί αποφασιστικά.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το CNN, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι αναμένουν από το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου:

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν πως το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί στο Ιράν για την επίθεσή του νωρίτερα αυτόν το μήνα πριν από τις 5 Νοεμβρίου, λένε πηγές στο CNN, ένα χρονοδιάγραμμα που θα ωθήσει την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή ξεκάθαρα στη κοινή θέα εντός ημερών από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης του Ισραήλ και δεν σχετίζονται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών εκλογών, ανέφεραν οι πηγές.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου - που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ως πολιτικό ον βαθιά εναρμονισμένο με την αμερικανική πολιτική - φαίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές συνέπειες των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπαν.
Εάν αυτή η έκθεση είναι ακριβής, αυτό σημαίνει πως η επίθεση στο Ιράν θα συμβεί σχεδόν σίγουρα πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Το CNN αναφέρει επίσης ότι το στρατιωτικό σχέδιο του Ισραήλ για ένα χτύπημα στο Ιράν «είναι έτοιμο»
Το σχέδιο του Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου είναι έτοιμο, δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το CNN απευθύνθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας για σχόλια.

Εάν το σχέδιο «είναι έτοιμο», από αυτό φαίνεται να συνάγεται πως οι συγκεκριμένοι στόχοι έχουν ήδη επιλεγεί. Και αυτό ταιριάζει απόλυτα με μια αναφορά που μόλις δημοσιεύτηκε από τους Times of Israel
Σύμφωνα με τις ειδήσεις του καναλιού 12, ο στρατός παρουσίασε έναν κατάλογο στόχων στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Γκαλάντ, καθώς ολοκληρώνει τις προετοιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν «ευαίσθητο συντονισμό» με άλλες χώρες της περιοχής.

Ένα ρεπορτάζ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan ανέφερε ότι «το πολιτικό κλιμάκιο» είχε αποφασίσει για τους στόχους, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι αξιωματούχοι ή το φόρουμ λήψης αποφάσεων.

"Οι στόχοι είναι σαφείς. Τώρα είναι θέμα χρόνου», δήλωσε ισραηλινή πηγή στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Αυτό ακούγεται αρκετά οριστικό.

Είναι σαφές ότι μια επίθεση έρχεται.

Το μόνο ερώτημα τώρα είναι ποια μέρα θα γίνει.

Θα περιμένει η ισραηλινή κυβέρνηση μέχρι μετά τη γιορτή της Σκηνοπηγίας για να εξαπολύσει το χτύπημα;

Αν ναι, φαίνεται πως η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα είναι το πιο πιθανό χρονικό παράθυρο για την επίθεση.

Φυσικά, είναι πάντα πιθανό η ισραηλινή κυβέρνηση να διατάξει την επίθεση να γίνει αμέσως.

Απλώς δε γνωρίζουμε.

Αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Ιρανοί μας έχουν πει ξανά και ξανά τι θα συμβεί αν το Ισραήλ επιτεθεί.

Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν μόλις το κατέστησε πολύ σαφές στον επικεφαλής του ΟΗΕ:

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araghchi προειδοποίησε τον επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη για μια «αποφασιστική και λυπηρή» απάντηση εάν το Ισραήλ επιτεθεί στη χώρα του ως αντίποινα για τους σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.
Μια ιρανική απάντηση θα ήταν σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από την επίθεση με πυραύλους που είδαμε την 1η Οκτωβρίου.

Περιττό να πούμε ότι μια τέτοια ιρανική απάντηση δε θα έκανε τους Ισραηλινούς να υποχωρήσουν.

Αντίθετα, το Ισραήλ θα ανταπέδωσε ακόμη πιο σκληρά.

Και τότε θα υπήρχε ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Είστε έτοιμοι για αυτό;

Καθώς ο κόσμος περιμένει την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν, οι IDF συνεχίζουν απλώς να σφυροκοπούν στόχους σε όλο το Λίβανο.

Στην πραγματικότητα, ο Ισραηλινός Στρατός μόλις έπληξε τη Βηρυτό με πυραύλους για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, παρόλο που η κυβέρνηση Μπάιντεν προέτρεπε έντονα το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση:
Λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποίησε το Ισραήλ για την επέκταση του εύρους και της κλίμακας των στρατιωτικών επιδρομών του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη του πέταξαν στο νότιο προάστιο της Βηρυτού Dahiyeh και έπληξαν μια υπόγεια κρύπτη όπλων της Χεζμπολάχ. Η Dahiyeh, που θεωρείται προπύργιο της υποστηριζόμενης από το Ιράν, χαρακτηρισμένης από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ τρομοκρατικής ομάδας, έχει χτυπηθεί και στο παρελθόν από ισραηλινούς πυραύλους, αλλά τα πλήγματα το βράδυ της Τρίτης ήταν τα πρώτα εδώ και πέντε ημέρες.

Η νυχτερινή επίθεση ήταν η τέταρτη του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου από τότε που άρχισε να στοχοποιεί κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στη χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις 10 Οκτωβρίου σκότωσαν τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 120 άλλους σε ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο 24ωρο.
Και φαίνεται πως γίνονται προετοιμασίες για μια ευρεία χερσαία επιχείρηση κατά μήκος του βόρειου μετώπου:

Τα ισραηλινά στρατεύματα καθάρισαν νάρκες και δημιούργησαν νέα φράγματα στα σύνορα μεταξύ των Υψιπέδων του Γκολάν και μιας αποστρατιωτικοποιημένης λωρίδας που συνορεύει με τη Συρία, σε μια ένδειξη ότι το Ισραήλ μπορεί να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ, ενισχύοντας παράλληλα τη δική του άμυνα, υποστήριξαν την Τρίτη πηγές ασφαλείας και αναλυτές.

Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι το Ισραήλ μπορεί να επιδιώξει να πλήξει τη Χεζμπολάχ για πρώτη φορά από ανατολικότερα κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ασφαλή περιοχή από την οποία θα μπορεί να κάνει ελεύθερα αναγνώριση της τρομοκρατικής ομάδας και να αποτρέψει τη διείσδυση, ανέφεραν οι πηγές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί από την έναρξη αυτού του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αλλά αν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Μακάρι να υπερβάλλω.

Αυτό είναι.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, και όπως προειδοποιώ εδώ και χρόνια, πρόκειται να σοκάρει ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Ισραήλ και το Ιράν προετοιμάζονται για αυτή την τελική αναμέτρηση εδώ και πολύ καιρό.

Και μόλις αρχίσουν να το κάνουν, αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι η μία πλευρά να διευθετήσει τα πράγματα αποφασιστικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail