Το Ισραήλ δεν επιτίθεται επειδή δέχθηκε επίθεση, αλλά επειδή βρήκε δικαιολογία

Το Ισραήλ πάντα ήθελε να αρπάξει περισσότερη γη και να εξαλείψει τους πληθυσμούς που του αντιτίθενται. Χρησιμοποιεί την πολιτική στιγμή που του έδωσε η 7η Οκτωβρίου για να προωθήσει τις ατζέντες που ήθελε να προωθήσει εδώ και γενιές.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους σε κτίρια κατοικιών στη Βηρυτό σκότωσε επίσης τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι τρελό να βλέπεις ανθρώπους να δικαιολογούν τέτοιες φρικτές επιθέσεις με το σκεπτικό πως σκοτώθηκε και ένας πολιτικός ηγέτης που δεν τους αρέσει. Αλήθεια; Αυτή είναι η υπεράσπισή σας; Ότι η σφαγή ήταν επίσης μια πολιτική δολοφονία;

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικροτεί το χτύπημα, χαρακτηρίζοντάς το «μέτρο της δικαιοσύνης», επειδή η Χεζμπολάχ «ήταν υπεύθυνη για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τρομοκρατίας τεσσάρων δεκαετιών».

Δείχνει πόσο μικρή αξία αποδίδει η δυτική αυτοκρατορία στις αραβικές ζωές το γεγονός ότι ένα δολοφονικό χτύπημα που σκότωσε εκατοντάδες πολίτες του Λιβάνου θεωρείται «μέτρο δικαιοσύνης» για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών επί τέσσερις δεκαετίες.

Και τώρα το Ισραήλ φέρεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια «περιορισμένη» χερσαία εισβολή στο Λίβανο.

Η υπεράσπιση των ισραηλινών επιθέσεων λέγοντας «Το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση!» θα είχε περισσότερο νόημα αν το Ισραήλ δεν ήταν ο προφανής υποκινητής, και δεν απαντούσε στην επίθεση με πολύ πιο σοβαρές δικές του επιθέσεις, και δε χρησιμοποιούσε την επίθεση για να δικαιολογήσει την προώθηση προϋπαρχουσών σχεδίων.

Το Ισραήλ δεν σκοτώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους επειδή δέχτηκε επίθεση, το Ισραήλ σκοτώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους επειδή του δόθηκε μια δικαιολογία. Το Ισραήλ πάντα ήθελε να αρπάξει περισσότερη γη και να εξαλείψει τους πληθυσμούς που του αντιτίθενται. Χρησιμοποιεί την πολιτική στιγμή που του έδωσε η 7η Οκτωβρίου για να προωθήσει τις ατζέντες που ήθελε να προωθήσει εδώ και γενιές. Το Ισραήλ πιέζει και πιέζει και πιέζει και πιέζει τους στόχους του από γενιά σε γενιά περιμένοντας να τους πιέσει αρκετά για να τους δώσει μια δικαιολογία.

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το αν και πότε το Ιράν θα εμπλακεί πιο ουσιαστικά στην τρέχουσα σύγκρουση, αλλά ό,τι κι αν συμβεί, οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιράν στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής θα έχει απείρως μεγαλύτερη νομιμοποίηση από την εμπλοκή των ΗΠΑ εκεί.

Είναι εδώ και καιρό προφανές ότι οι δυτικοί φιλελεύθεροι λένε ψέματα για το ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν, αλλά χρειάστηκε ένας Δημοκρατικός να επιβλέπει γενοκτονικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου για να γίνει πλήρως κατανοητό.

Η παραπάνω δήλωση του Daou είναι ποσοτικά, αναμφισβήτητα αληθινή και είναι καταστροφική για το επιχείρημα πως οι Δημοκρατικοί πρέπει να υποστηρίζονται στο όνομα της «μείωσης της βλάβης». Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε να το δείτε αυτό είναι να πιστεύετε ότι τα συναισθήματα και η ευκολία των Αμερικανών φιλελεύθερων έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις ζωές των ξένων.

Αυτό δε σημαίνει πως ο Τραμπ είναι καλός, ή ότι δεν είναι πολεμοκάπηλος, ή ακόμη και πως θα ήταν απαραιτήτως λιγότερο πολεμοκάπηλος από τον Μπάιντεν αν επανεκλεγεί. Σημαίνει όμως ότι αυτή η γραμμή σκέψης «ψήφισε Δημοκρατικούς για να πληγωθούν λιγότεροι άνθρωποι» δε βασίζεται σε γεγονότα ή στοιχεία, και έχει νόημα μόνο μέσα σε μια δυτική υπεροπτική κοσμοθεωρία που δε θεωρεί ότι οι μη δυτικές ζωές έχουν ίση αξία με τις δυτικές ζωές. Αν δεν έχετε μια τέτοια κοσμοθεωρία, είναι αμέσως σαφές πως δεν υπάρχει κανένας βασισμένος σε στοιχεία λόγος να πιστεύετε ότι η ψήφος στους Δημοκρατικούς οδηγεί σε μείωση της βλάβης σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουμε ποιος προεδρικός υποψήφιος θα κάνει περισσότερο κακό αν εκλεγεί, επειδή και οι δύο είναι τόσο αισχρά απαίσιοι και δολοφονικοί και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλέψουμε πώς η απαίσια δολοφονικότητά τους θα εκδηλωθεί στην πολιτική κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τραβήξεις μια φανταστική γραμμή μεταξύ «εξωτερικής πολιτικής» και «εσωτερικής πολιτικής» και να διαμερίσεις τα δύο μακριά το ένα από το άλλο, και στη συνέχεια να πεις «λοιπόν, αυτός ο υποψήφιος κάνει τα συναισθήματά μου να αισθάνονται πιο όμορφα στην εσωτερική πολιτική, άρα είναι καλύτερος», αγνοώντας το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία της κακοποίησης των προέδρων των ΗΠΑ συμβαίνει εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πραγματική μείωση της βλάβης θα συνεπαγόταν τον τερματισμό των συστημάτων που σας αναγκάζουν να επιλέξετε μεταξύ δύο δολοφονικών πολεμοκάπηλων, και θα συνεπαγόταν τη διάλυση της ίδιας της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι απλά κοροϊδία του εαυτού σας.

Κυκλοφόρησε μια νέα προπαγανδιστική ταινία με τίτλο «Θα ξαναχορέψουμε» για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Δεν ξέρω, νομίζω ότι αν η χώρα μου προσπαθούσε μανιωδώς να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ βρισκόταν εν μέσω ενεργής γενοκτονίας, δε θα βιαζόμουν να «χορέψω ξανά».

Η Ρωσία άλλαξε επίσημα το πυρηνικό της δόγμα, μειώνοντας το κατώφλι για το πότε θα επιτρέπεται η χρήση πυρηνικών όπλων, ως απάντηση στις δυτικές επιθέσεις.

Κάποια στιγμή στο μέλλον το «μπλοφάρουν, περάστε την κόκκινη γραμμή» θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, κάποια στιγμή η Ρωσία θα κάνει κάτι τρομακτικό για να αποκαταστήσει την αξιόπιστη αποτροπή.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι: αξίζει τον κόπο;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail