Η καταστροφή είναι το μέλλον της Δύσης

pixabay / VirajTamakuwala
Όπως είπα ότι θα συμβεί, η άρνηση του Πούτιν να κερδίσει γρήγορα τη σύγκρουση με την Ουκρανία έχει διευρύνει τη σύγκρουση σε απαρχή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ίδιος ο Πούτιν αναγνωρίζει τώρα αυτό το γεγονός. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις συνέπειες της απόφασης που φαίνεται να είναι απόφαση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψουν πυραυλικές επιθέσεις από την Ουκρανία βαθιά μέσα στη Ρωσία, ο Πούτιν είπε:

«Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει συστήματα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας αιχμής που προμηθεύεται η Δύση. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτά τα όπλα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν χωρίς δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δε διαθέτει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση των δορυφόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των δορυφόρων των ΗΠΑ - γενικά των δορυφόρων του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.

«Το δεύτερο σημείο - ίσως το πιο σημαντικό, το σημείο-κλειδί ακόμη - είναι πως μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να αναθέσει αποστολές πτήσης σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

«Επομένως, δεν τίθεται θέμα αν θα επιτραπεί στο ουκρανικό καθεστώς να πλήξει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα ή όχι. Πρόκειται για την απόφαση εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εμπλακούν άμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση ή όχι.

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δε θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από άμεση εμπλοκή - θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες είναι μέρη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα σημαίνει την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση και θα αλλάξει σαφώς δραματικά την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.

«Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ - οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και αν αυτό συμβεί, τότε, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή στην ουσία της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που θα μας δημιουργηθούν».

Τα σχόλιά μου έχουν ως εξής:

Ο Πούτιν βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ από τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2007, όταν ανακοίνωσε ότι ένας πολυπολικός κόσμος αντικαθιστά τη μονοπολική τάξη πραγμάτων της Ουάσιγκτον. Με άλλα λόγια, πέταξε το γάντι στους νεοσυντηρητικούς και την ατζέντα τους για την ηγεμονία της Ουάσιγκτον.

Ο Πούτιν ενδεχομένως δεν κατάλαβε πόσο αποφασισμένοι είναι οι νεοσυντηρητικοί για την ηγεμονία, καθώς μια ηγεμονική ατζέντα αναμφίβολα φαίνεται μη ρεαλιστική για τον Πούτιν. Δεν προέβλεψε ότι η πρόκλησή του θα οδηγούσε άμεσα στην ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από την Ουάσινγκτον και στην κίνηση της να κάνει την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ.

Μόλις η Ουάσινγκτον είχε την Ουκρανία, η Ουάσινγκτον άρχισε να κατασκευάζει ένα μεγάλο ουκρανικό στρατό με τον οποίο θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Πούτιν καταπνίγοντας τους Ρώσους του Ντονμπάς. Ο Πούτιν ήταν σα μωρό στο δάσος. Για οκτώ χρόνια, ενώ η Ουάσινγκτον έχτιζε έναν ουκρανικό στρατό, ο Πούτιν εμπιστευόταν τη Συμφωνία του Μινσκ και παρέμενε απροετοίμαστος για τον εύκολα προβλέψιμο πόλεμο στον ορίζοντα.

Όταν ο Πούτιν αναγκάστηκε τελικά να επέμβει, το έκανε με έναν ανόητο τρόπο που εγγυήθηκε την αυξανόμενη εμπλοκή της Δύσης, και με το να μην επιβάλει ποτέ καμία από τις κόκκινες γραμμές του, τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορεί να αγνοήσει τα πυραυλικά χτυπήματα του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ στη Ρωσία. Τελικά, αναγκάζεται να αναγνωρίσει την αλήθεια: «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία». Αν ο Πούτιν ήταν ρεαλιστής αντί να χάνεται σε φιλελεύθερες αυταπάτες, ο πόλεμος που φαίνεται έτοιμος να ξεσπάσει θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Όπως έγραψε ο προσεκτικός Gilbert Doctorow πριν από τέσσερις ημέρες, «ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος που θα διεξαχθεί τουλάχιστον αρχικά με συμβατικά όπλα απέχει τώρα μόλις λίγες ημέρες, το πολύ εβδομάδες». Και αυτό είναι μόνο το σκηνικό στην Ουκρανία. Ένας άλλος μεγάλος πόλεμος ετοιμάζεται στη Μέση Ανατολή. Είτε ο πόλεμος είναι τόσο κοντά είτε όχι, η άποψη του Doctorow είναι εύστοχη. Ο πόλεμος δεν μπορεί να είναι μακριά όταν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου συζητούν την εκτόξευση πυραύλων κατά της Ρωσίας.

Όπως έγραψα πριν από δύο ή τρεις ημέρες, «καθώς η συζήτηση έχει απαγορευτεί, ο πόλεμος είναι πλέον σίγουρος». Σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, η Δύση δεν έχει πλέον ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, όπως ο Scott Ritter, ο Mearsheimer, ο Doctorow και εγώ, η δυτική «κοινότητα της εξωτερικής πολιτικής» μιλάει με μία φωνή: «ΗΠΑ καλές, Ρωσία κακή». Αυτό είναι όλο. Οι λίγοι από εμάς που είναι ανεξάρτητοι από τις δεξαμενές σκέψης και τις πανεπιστημιακές σχολές που χρηματοδοτούνται από το στρατιωτικό/ασφαλιστικό σύμπλεγμα και τα νεοσυντηρητικά ιδρύματα χαρακτηρίζονται «Ρώσοι πράκτορες/δούλοι» και χειρότερα. Σταδιακά ποινικοποιούμαστε. Ο Σκοτ Ρίτερ, καθ' οδόν για ένα συνέδριο στη Ρωσία, βγήκε από την πτήση από την Γκεστάπο της Ουάσιγκτον. Το διαβατήριό του κατασχέθηκε και στο σπίτι του έγινε εισβολή. Επί του παρόντος, απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον Αμερικανών που κατηγορούνται για συνεργασία με τη «ρωσική παραπληροφόρηση», με την οποία εννοείται η αναφορά ενός γεγονότος ή η έκφραση μιας γνώμης που δε συνάδει με τις επίσημες αφηγήσεις.

Ως άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στον Ψυχρό Πόλεμο του 20ου αιώνα, γνωρίζω ότι η συζήτηση μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων ήταν η λύση και όχι το πρόβλημα. Όταν η συζήτηση ορίζεται ως πρόβλημα, όπως το ορίζει σήμερα η Ουάσιγκτον, ο πόλεμος είναι το αποτέλεσμα.

Και προς τα εκεί οδηγούμαστε. Ακόμη και ο προσεκτικός και συγκρατημένος Doctorow βλέπει στην Ουάσιγκτον μια «παράλογη απερισκεψία» που απειλεί τη ζωή στη γη. Ποιο είναι το νόημα; Τα δόλια σύνορα της Ουκρανίας, ενώ τα δικά μας μένουν ανυπεράσπιστα;

Οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι, οι Ρώσοι, πράγματι όλος ο κόσμος πρέπει να καταλάβουν πως στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον δεν υπάρχει ούτε ένα γραμμάριο νοημοσύνης ή ακεραιότητας. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ξεμωραμένος. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας είναι μια συλλογή ανόητων. Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει επιτύχει κάποια διάκριση εκτός από το να είναι φερέφωνο του στρατιωτικού/ασφαλιστικού συμπλέγματος. Οι τάξεις των αξιωματικών του στρατού έχουν εκκαθαριστεί για να κάνουν χώρο για άτομα με άλλους γενετήσιους προσανατολισμούς, γυναίκες και "φυλετικές μειονότητες". Η αντίληψη των συντηρητικών ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα μας σώσει είναι για γέλια. Ο στρατός είναι εξημερωμένος με τραβηγμένους κυνόδοντες.

Το κυρίαρχο κατεστημένο είναι αποφασισμένο να εγκαταστήσει τη μαριονέτα του, την Καμάλα, στον Λευκό Οίκο. Πάντα εκπορνεύονταν για να προχωρήσει μπροστά, και τώρα είναι η μεγάλη της ευκαιρία. Αν οι Δημοκρατικοί δεν βρεθούν προ εκπλήξεως από τη νίκη του Τραμπ στις μπλε πολιτείες, οι εκλογές του 2024 θα κλαπούν στις ταλαντευόμενες πολιτείες, όπως ακριβώς έγινε και το 2020. Μάλιστα, όπως κατέστησαν σαφές τα τοπικά δελτία ειδήσεων, πολλοί από τους μηχανισμούς κλοπής που χρησιμοποιήθηκαν το 2020 έχουν νομιμοποιηθεί. Είναι πλέον νόμιμο στις swing states για τους Δημοκρατικούς να κλέψουν τις εκλογές.

Όταν οι εκλογές κλαπούν, τι θα κάνουν οι Αμερικανοί γι' αυτό; Τίποτα. Θα δεχτούν την τυραννία πριν αγωνιστούν.

Ο αγώνας απαιτεί πίστη, αλλά οι πεποιθήσεις των Αμερικανών έχουν καταστραφεί από δεκαετίες φιλελεύθερης/αριστερής «εκπαίδευσης» που έχει υπονομεύσει τον δυτικό πολιτισμό παρουσιάζοντάς τον ως ένα ρατσιστικό, μισογυνιστικό σχήμα εκμετάλλευσης των γυναικών και των «μειονοτήτων» από τους λευκούς υπεροπτικούς. Τα λευκά παιδιά πηγαίνουν σε σχολεία που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους και χρηματοδοτούνται από τους γονείς τους για να μάθουν ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος σώμα και ότι οι ίδιοι, οι γονείς και οι παππούδες τους είναι ρατσιστές που οφείλουν αποζημιώσεις στις «καταπιεσμένες μειονότητες». Προετοιμάζονται να πληρώσουν έναν επιπλέον γύρο φόρων σε αυτούς που δηλώνουν πως είναι τα θύματά τους. Προετοιμάζονται για σeξουαλικοποίηση σε νεαρή ηλικία και προετοιμάζονται για παιδόφιλους.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτή είναι μια σωστή απεικόνιση της Αμερικής και ολόκληρης της Δύσης σήμερα. Κάθε δυτική κυβέρνηση είναι στο πλευρό των μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα ενάντια στους εθνοτικούς πολίτες που απαρτίζουν τις χώρες.

Τώρα, πείτε μου, πώς μπορεί ένα τόσο αδύναμο κοινωνικό, πολιτικό, σύστημα πεποιθήσεων να πάει σε πόλεμο με πραγματικούς ανθρώπους όπως οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Ιρανοί; Δεν μπορούν.

Το μόνο μέλλον που έχει ο δυτικός κόσμος είναι η καταστροφή.

Translated with DeepL.com (free version)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail