Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν, και μόλις συμβεί αυτό όλα θα αλλάξουν

Αυτή την στιγμή, περιμένουμε ακόμα να πέσει και το άλλο αναμενόμενο και αναπόφευκτο γεγονός. Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ και πολλοί από αυτούς πέτυχαν τους στόχους τους. Από τότε, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπόσχονται πως θα υπάρξει μια πολύ ισχυρή στρατιωτική απάντηση. Θα μπορούσε αυτή η στρατιωτική απάντηση να περιλαμβάνει ένα χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com/ Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό θέλει ο πρώην πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στο Ισραήλ επί του παρόντος. Υπήρξαν επίσης εικασίες ότι θα μπορούσαν να χτυπηθούν οι πετρελαιοπηγές του Ιράν. Αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φάνηκε πως αυτό αποκλείεται, επειδή το CNN ανέφερε ότι το επερχόμενο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν θα περιοριζόταν «μόνο σε στρατιωτικούς στόχους»:

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσαν τις ΗΠΑ πως μια αντεπίθεση στο Ιράν θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με πηγή.

Άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το ίδιο πράγμα, και πολλοί από εμάς εμπιστευτήκαμε αυτές τις αναφορές.

Αλλά τώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε απολύτως σαφές πως αυτές οι αναφορές δεν ήταν ακριβείς:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έριξε μια σπόντα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν την Τρίτη, δηλώνοντας με αποφασιστικότητα ότι το Ισραήλ - και όχι οι ΗΠΑ - θα αποφασίσει πώς θα ανταποδώσει καλύτερα την πρόσφατη επιθετικότητα του Ιράν.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν παροτρύνει το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση τόσο απέναντι στο Ιράν όσο και στη Χεζμπολάχ, την τρομοκρατική ομάδα αντιπροσώπων που δρα στο Λίβανο. Το καθεστώς Νετανιάχου έχει σκεφτεί να αναλάβει δράση κατά του Ιράν από τότε που εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος την 1η Οκτωβρίου.

«Ακούμε τις απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις με βάση το εθνικό μας συμφέρον», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.
Το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν.

Όταν συμβεί αυτό, θα δούμε ποιους στόχους έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν.

Φυσικά οι Ιρανοί έχουν δεσμευτεί να σφυροκοπήσουν το Ισραήλ, ανεξάρτητα από το είδος της επίθεσης που θα συμβεί.

Και αν το Ιράν στείλει περισσότερους πυραύλους στο Ισραήλ, οι Ισραηλινοί θα χτυπήσουν το Ιράν ακόμη πιο σκληρά από ό,τι έκαναν την πρώτη φορά.

Πλησιάζουμε γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή και ο ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για τον οποίο προειδοποιώ εδώ και χρόνια είναι προ των πυλών.

Περιττό να πω ότι οι Ισραηλινοί και οι Ιρανοί δε μιλούν απευθείας μεταξύ τους, αλλά υπήρχε η ελπίδα πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταφέρουν να κάνουν τους Ιρανούς να συγκρατηθούν.

Δυστυχώς, κάθε ελπίδα να συμβεί αυτό φαίνεται να έχει χαθεί, επειδή το Ιράν «σταμάτησε τις έμμεσες συνομιλίες με την Ουάσιγκτον» σε αυτό το στάδιο:
Η Τεχεράνη σταμάτησε τις έμμεσες συνομιλίες με την Ουάσινγκτον λόγω της κλιμακούμενης περιφερειακής έντασης, δήλωσε την Κυριακή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, καθώς το Ισραήλ συνέχισε να σχεδιάζει αντίποινα εναντίον της χώρας του.

«Επί του παρόντος, δε βλέπουμε κανένα έδαφος για αυτές τις συνομιλίες, μέχρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κρίση», δήλωσε ο Αραγκτσί επισκεπτόμενος το Ομάν, το οποίο έχει διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στις συνομιλίες. Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν από το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Press TV.

«Το Ομάν έχει πάντα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων- και όσον αφορά το Ιράν και τις ΗΠΑ, έχει πάντα προσπαθήσει να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη μετάδοση ενός μηνύματος ή στην προετοιμασία του εδάφους για διαπραγματεύσεις», είπε.
 Μόλις το Ισραήλ εκτοξεύσει πυραύλους στο Ιράν, δε θα υπάρχει επιστροφή.

Φυσικά, το σημείο χωρίς επιστροφή μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχει ήδη ξεπεραστεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο και ο Νετανιάχου δεσμεύεται ότι το έθνος του θα συνεχίσει να «χτυπάει ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου»:
«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου - και στη Βηρυτό», υποσχέθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εκπαιδευτική βάση Γκολάνι κοντά στην Μπινιάμινα, όπου τέσσερις στρατιώτες των IDF σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους την Κυριακή.

«Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δε θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουμε να πολεμάμε. Πληρώνουμε επώδυνο τίμημα, αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα - και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε».
Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο Λίβανο και περίπου το ένα πέμπτο από αυτούς έχει λάβει εντολή από τις IDF να εκκενώσουν τα σπίτια τους:
Περίπου το ένα πέμπτο των ανθρώπων στο Λίβανο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και περίπου το ένα τέταρτο της χώρας βρίσκεται υπό ισραηλινή στρατιωτική εντολή εκκένωσης, σύμφωνα με τον διευθυντή Μέσης Ανατολής της Υπηρεσίας Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο συνολικός πληθυσμός του Λιβάνου είναι περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Χεζμπολάχ έχει τραυματιστεί, αλλά απέχει πολύ από το να ηττηθεί.

Αναμένω πως η μάχη για το νότιο Λίβανο θα είναι αρκετά δραματική.

Εν τω μεταξύ, η Jerusalem Post αναφέρει ότι δύο άρματα μάχης των IDF εισήλθαν σε συριακό έδαφος τη Δευτέρα:
Δύο ισραηλινά άρματα πέρασαν στη Συρία τη Δευτέρα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται συριακές αναφορές.

Σύμφωνα με τις αναφορές, τα άρματα μάχης τοποθετήθηκαν κοντά στη συνοριακή πόλη Kwdana/Kodna, νότια της Quneitra, η οποία έχει αποτελέσει τόπο αρκετών μαχών με άρματα μάχης, με πιο γνωστή τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.
Μέχρι στιγμής, η Jerusalem Post είναι το μόνο μεγάλο μέσο που έχω δει να αναφέρει κάτι τέτοιο.

Αν αυτό είναι αλήθεια, το Ισραήλ θα μπορούσε επίσης σύντομα να βρεθεί να πολεμάει άμεσα με τον συριακό στρατό.

Μήπως οι IDF εξαπλώνονται υπερβολικά;

Θα το μάθουμε σύντομα.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν κάποιες πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

Οι Βορειοκορεάτες κατέστρεψαν έναν πολύ σημαντικό δρόμο που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως μεγάλη λεωφόρος όταν οι δύο χώρες τελικά επανενωθούν και προειδοποιούν πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος»:
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι «μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος ανά πάσα στιγμή», αφού η Νότια Κορέα φέρεται να πέταξε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Πιονγκγιάνγκ - και ανταπέδωσε καταστρέφοντας δρόμους που συνδέουν τις χώρες.

Η αυστηρή προειδοποίηση ήρθε μετά τον ισχυρισμό του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας πως νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν προπαγανδιστικά φυλλάδια επικριτικά για τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν πέταξαν τρεις φορές πάνω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ. Ισχυρίστηκαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν φυλλάδια γεμάτα με «εμπρηστικές φήμες και σκουπίδια» πέταξαν πάνω από την πόλη στις 3, 9 και 10 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια ο Βορράς ανατίναξε τμήματα του δρόμου που, αν και δεν χρησιμοποιούνται, θεωρούνται συμβολικά των προσπαθειών για τη βελτίωση των σχέσεων και, τελικά, την επανένωση της χερσονήσου.
Δεν έχω γράψει πολλά για την αυξανόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο, επειδή έχω επικεντρωθεί τόσο πολύ στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Κίνα.

Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση.

Οι Βορειοκορεάτες είναι καλά προετοιμασμένοι για μια εισβολή στη Νότια Κορέα και αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αισθανθεί μια ευκαιρία μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη.

Περιττό να πούμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί απεγνωσμένα να μην ξεσπάσει άλλη μια μεγάλη σύγκρουση τη δεδομένη περίοδο, διότι μια άλλη μεγάλη σύγκρουση θα έκανε τους Δημοκρατικούς να φανούν κακοί.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Μέση Ανατολή.  Αν το Ιράν και το Ισραήλ αρχίσουν να εκτοξεύουν πολλούς πυραύλους το ένα στο άλλο, αυτό θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη «έκπληξη του Οκτωβρίου» που έχουμε δει ποτέ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail