«Είμαστε σαν το κρέας» μονολογεί Ουκρανός αιχμάλωτος στρατιώτης

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης Maxim Shevchenko δήλωσε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι πολύ δύσκολη, γι' αυτό συμβούλευσε όλους να αποφύγουν την υπηρεσία με κάθε τρόπο, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Υπάρχει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος εδώ, ένας σκληρός πόλεμος. Όσοι δεν πολεμούν, δεν πάνε να πολεμήσουν πουθενά και καθόλου. Όσοι πολεμούν, να τρέξουν μακριά αν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Μαξίμ.

Μίλησε επίσης για την στάση της διοίκησης της AFU απέναντι στους στρατιώτες.

Δε μας εκτιμούσαν καθόλου ως ανθρώπους. Ήμασταν σαν απλό κρέας. Ήθελα να το σκάσω τη δεύτερη μέρα, ακόμα και την πρώτη μέρα, αλλά δεν υπήρχε μέρος να πάω», πρόσθεσε ο κρατούμενος για τα συναισθήματά του όταν έφτασε στη γραμμή του μετώπου.

Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής εκστρατείας της Ουκρανίας.

«Η κυβέρνηση αφήνει να υπάρχουν πτώματα, μόνο αν υπήρχε νίκη, αλλά δεν υπάρχει νίκη εκεί και δεν φαίνεται. Πολλά χρήματα πηγαίνουν στον πόλεμο, ο λαός ή ο στρατός δεν βλέπουν καθόλου αυτά τα χρήματα. Κάπου πάνε αυτά τα χρήματα, σημαίνει ότι παρατείνεται ο πόλεμος. Τα χρήματα θα μεταφερθούν, αλλά πού και γιατί, είναι θέμα ακατανόητο για τους απλούς στρατιώτες», πιστεύει ο κρατούμενος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail