Η Ευρώπη προετοιμάζεται για θερμό πόλεμο με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για θερμό πόλεμο με την Κίνα

Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από τους πολεμοκάπηλους που πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Πολλαπλοί διαχειριστές της αυτοκρατορίας έκαναν ξεχωριστές δημόσιες δηλώσεις την ίδια περίπου εποχή, οι οποίες, όλες μαζί, λειτουργούν ως μια ανησυχητική υπενθύμιση των σκοτεινών πραγμάτων που οι κυβερνήτες μας έχουν σχεδιάσει για το μέλλον μας.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο επικεφαλής του αμερικανικού ναυτικού παρουσίασε ένα σχέδιο για να είναι έτοιμοι για θερμό πόλεμο με την Κίνα μέχρι το 2027, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκαλεί την Κίνα την «πιο σημαντική πρόκληση» που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι ΗΠΑ σε ολόκληρη την ιστορία τους, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της άμυνας της ΕΕ λέει ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για να πολεμήσει έναν θερμό πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια.

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Ο επικεφαλής άμυνας της ΕΕ λέει πως η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει τη Ρωσία σε 6-8 χρόνια», ο Dave DeCamp του Antiwar γράφει τα εξής:

Ο Andrius Kubilius, πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας και πρώτος επίτροπος άμυνας της ΕΕ, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει τη Ρωσία μέσα σε 6-8 χρόνια.

«Οι υπουργοί Άμυνας και οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να είναι έτοιμος για αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε 6-8 χρόνια», δήλωσε ο Kubilius στο Reuters.

«Αν πάρουμε αυτές τις εκτιμήσεις στα σοβαρά, τότε αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και είναι σύντομος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις και φιλόδοξες αποφάσεις», πρόσθεσε.
Τα σχόλια αυτά έρχονται λίγο καιρό αφότου μάθαμε ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να σπεύσει στρατεύματα στην πρώτη γραμμή ενός μελλοντικού θερμού πολέμου με τη Ρωσία στην ανατολική Ευρώπη, ενώ συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες για την προετοιμασία μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Σε ένα άλλο άρθρο με τίτλο «Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αποκαλύπτει σχέδιο για να είναι έτοιμος για πόλεμο με την Κίνα μέχρι το 2027», ο DeCamp γράφει:
Η Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων Ναύαρχος Λίζα Φραντσέτι, η ανώτατη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, παρουσίασε την Τετάρτη ένα σχέδιο για να είναι έτοιμη για πόλεμο με την Κίνα μέχρι το 2027, καθώς ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για μια άμεση μάχη με το Πεκίνο παρά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Το σχέδιο θέτει στόχους που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2027, μεταξύ των οποίων να καταστεί το 80% των ναυτικών δυνάμεων έτοιμο για πολεμικές αποστολές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Franchetti δήλωσε στο Associated Press ότι θέλει να αυξήσει την ετοιμότητα μάχης, ώστε «αν το έθνος μας καλέσει, να πατήσουμε το κουμπί “πάμε” και να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην κλήση».

Ο DeCamp σημειώνει ότι ενώ ο Franchetti λέει πως οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα μέχρι το 2027, επειδή αυτό είναι «το έτος που ο πρόεδρος Xi είπε στις δυνάμεις του να είναι έτοιμες να εισβάλουν στην Ταϊβάν», δεν έχουμε δει ποτέ αποδείξεις ότι αυτό ισχύει. Αυτός ο ευρέως επαναλαμβανόμενος ισχυρισμός μπήκε στην κυρίαρχη αφήγηση αποκλειστικά και μόνο με βάση ανυπόστατους ισχυρισμούς από το καρτέλ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και όχι από οποιεσδήποτε γνωστές δηλώσεις του ίδιου του Σι Τζινπίνγκ.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, ο Franchetti είναι ο ίδιος αξιωματούχος για τον οποίο μιλήσαμε τον Ιούλιο και ο οποίος δήλωσε πως η στρατιωτική συμμαχία AUKUS (η οποία προσανατολίζεται στο να δεσμεύσει την Αυστραλία σε μια μελλοντική στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ) θα παραμείνει σε ισχύ ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Το γεγονός ότι η πολεμοκαπηλεία των ΗΠΑ θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την προεδρική κούρσα είναι προφανές σε όποιον προσέχει, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε έναν διευθυντή της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ να κάνει μια τόσο ειλικρινή παραδοχή δημοσίως.

Τέλος, σε άρθρο με τίτλο «Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών: DeCamp γράφει τα εξής: «Η Κίνα είναι η “πιο σημαντική πρόκληση” στην ιστορία των ΗΠΑ»:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κουρτ Κάμπελ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα είναι η «πιο σημαντική πρόκληση» που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχει αναγνώριση πως πρόκειται για την πιο σημαντική πρόκληση στην ιστορία μας», δήλωσε ο Κάμπελ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το AFP. «Ειλικρινά, ο Ψυχρός Πόλεμος ωχριά μπροστά στις πολύπλευρες προκλήσεις που παρουσιάζει η Κίνα».

Ο Κάμπελ είναι επί μακρόν «γεράκι» της Κίνας και πιέζει για μεγαλύτερη εστίαση στην Ασία και τον Ειρηνικό από την εποχή της κυβέρνησης Ομπάμα και θεωρείται ο αρχιτέκτονας της λεγόμενης «ασιατικής στροφής». Επιβεβαιώθηκε ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τον Φεβρουάριο και προηγουμένως διετέλεσε ο κορυφαίος αξιωματούχος για την Ασία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπάιντεν.

Το να λέμε ότι η Κίνα αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένα έθνος που πολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους και πέρασε δεκαετίες διεξάγοντας έναν παγκόσμιο απειλητικό ψυχρό πόλεμο λέει πολλά για το πού βλέπουν τα πράγματα να οδηγούνται αυτά τα τσιράκια της αυτοκρατορίας τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο, ο ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Charles Q. Brown, δήλωσε ότι είναι «απολύτως βέβαιος» πως οι ΗΠΑ θα κερδίσουν έναν πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν, λέγοντας: «Αυτές θα είναι μεγάλες συγκρούσεις παρόμοιες με αυτές που είδαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από τους πολεμοκάπηλους που πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Ίσως η ισχυρότερη απόδειξη πως η αμερικανική αυτοκρατορία δεν διοικείται από ορθολογικούς παράγοντες είναι ο τρόπος με τον οποίο όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι ένας πόλεμος με την Κίνα δεν θα μπορούσε να κερδηθεί και θα κατέστρεφε την οικονομία και το οικοσύστημα - και όμως όλα τα γεγονότα δείχνουν επίσης πως ετοιμάζονται να διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο ούτως ή άλλως.

Όπως συζητήσαμε πρόσφατα, η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμη να ενωθεί με την Κίνα σε έναν αγώνα κατά των δυτικών επιθέσεων. Η δυτική δομή εξουσίας που είναι συγκεντρωμένη γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζεται να διεξάγει έναν παγκόσμιο πόλεμο εναντίον πολλών πυρηνικά εξοπλισμένων κρατών. Η επανάσταση καθίσταται ζήτημα υπαρξιακού επείγοντος για ολόκληρο το είδος μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail