Η Γερμανία ανεμίζει τη λευκή σημαία - Ο Σολτς επιθυμεί απελπισμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Bundesregierung/Guido Bergmann
Πρώτα του επέβαλαν κυρώσεις! Τώρα, είναι απελπισμένοι να τον πάρουν στο τηλέφωνο και να συζητήσουν για την ειρήνη!

TFIGLOBAL / Παρουσίαση Freepen.gr

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρει ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς περιμένει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Scholz παροτρύνει τον Πούτιν να έρθει στην ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, πηγαίνει ένα βήμα μπροστά.

Ο Γερμανός καγκελάριος ελπίζει ότι το τηλεφώνημα θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνάντηση της G20 στη Βραζιλία στα μέσα Νοεμβρίου.

Φαίνεται πως ο Σολτς είναι μεγάλος θαυμαστής του Πούτιν ή μπορεί να είναι η φωνή του. Το Μάρτιο, άφησε να εννοηθεί ότι του λείπουν πλέον αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πούτιν. «Το τελευταίο μας τηλεφώνημα έγινε τον Δεκέμβριο πριν από δύο χρόνια - πριν από αυτό μιλούσαμε πιο συχνά». Λοιπόν, μπορείτε να αισθανθείτε τον πόνο στα λόγια του, στη φωνή του.

Τον περασμένο Μάιο, ο Σολτς είχε εκφράσει και πάλι τη βούλησή του να μιλήσει με τον Πούτιν. Είχε πει: «Το τελευταίο μου τηλεφώνημα έγινε πριν από λίγο καιρό. Αλλά σκοπεύω να μιλήσω ξανά με τον Πούτιν εν ευθέτω χρόνω».

Τον Οκτώβριο, είχε πει πως τα τηλεφωνήματά του με τον Πούτιν ήταν «πάντα φιλικά», ακόμη και αν έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις επί του θέματος».

Βλέπετε, ο Σολτς είναι πραγματικά απελπισμένος για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Φαίνεται τόσο πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία τώρα, που ίσως θελήσει ο ίδιος να ηγηθεί μιας συγκέντρωσης με λευκή σημαία προς τη Μόσχα από το Βερολίνο.

Η μεγαλύτερη ένδειξη της νέας πολιτικής της Γερμανίας για τη Ρωσία, η οποία μοιάζει ρεαλιστική και όχι εχθρική, ήρθε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν το Βερολίνο μπλόκαρε νέες κυρώσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Γερμανία μπλόκαρε μια συμφωνία την παραμονή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία. Διπλωμάτες της ΕΕ είπαν τότε ότι η Γερμανία είναι η νέα Ουγγαρία, επειδή μέχρι τώρα μόνο ο Βίκτορ Όρμπαν θα αντιδρούσε σε τέτοιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ουσία της δέσμης μέτρων ήταν η απαγόρευση της επανεξαγωγής ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα λιμάνια της ΕΕ και η χρηματοδότηση των σχεδιαζόμενων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αρκτική και τη Βαλτική. Ένας διπλωμάτης δήλωσε: «Μια φορά κι έναν καιρό, έλεγαν ότι πρέπει πάντα να κατηγορούμε ... την Ουγγαρία - και τώρα είναι η Γερμανία».

Μαντέψτε, η Γερμανία τάχθηκε επίσης εναντίον των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, του μεγαλύτερου συμμάχου της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Το Βέλγιο - το οποίο προεδρεύει επί του παρόντος στις διαπραγματεύσεις για τις χώρες της ΕΕ - αναγκάστηκε να χωρίσει τις συνομιλίες για το πακέτο σε δύο ξεχωριστές συζητήσεις εν μέσω της γερμανικής αντίθεσης στις νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Το Βερολίνο ανησυχούσε για τη διεύρυνση ενός μέτρου που θα υποχρέωνε τις εταιρείες της ΕΕ να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους δεν θα μπορούν στη συνέχεια να πωλούν στη Μόσχα προϊόντα που έχουν υποστεί κυρώσεις.

Προηγουμένως, η λεγόμενη ρήτρα απαγόρευσης της Ρωσίας ίσχυε μόνο για τα πυροβόλα όπλα, τα είδη μάχης και τα αγαθά διπλής χρήσης - τα οποία έχουν τόσο στρατιωτική όσο και πολιτική εφαρμογή. Η Γερμανία ανησυχούσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της θα υπέφεραν εάν η διάταξη επεκτεινόταν σε περισσότερα μη στρατιωτικά προϊόντα, όπως χημικά ή μηχανήματα για τη μεταλλουργία.
Το Βερολίνο είχε επίσης σταθεί εμπόδιο στο να κλείσει ένα παραθυράκι που θα επέτρεπε τη διαμετακόμιση προϊόντων υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών αυτοκινήτων, από τη Λευκορωσία προς τη Ρωσία.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλλαγή στάσης;

Βλέπετε, στο τέλος της ημέρας, είναι η οικονομία ηλίθιε! Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώνεται με ταχύτερο ρυθμό από την φαιά ουσία του Τζο Μπάιντεν. Η ύφεση της Γερμανίας δεν είναι καινούργια, με την άλλοτε ακμάζουσα οικονομία της χώρας να φλερτάρει με την ύφεση εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Η Γερμανία, που κάποτε ήταν το πρότυπο της Ευρώπης για την ανάπτυξη, παρομοιάζεται τώρα από τους οικονομολόγους με τον «άρρωστο άνθρωπο» της Ευρώπης. Η Γερμανία έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η οικονομία της μπορεί να αναζωογονηθεί μόνο όταν τερματιστεί η μεγάλη ευθύνη που ονομάζεται πόλεμος στην Ουκρανία. Και ο Όλαφ Σολτς συνειδητοποίησε επίσης ότι δεν μπορείς να επιτύχεις την ειρήνη με τη χρήση βίας, πυραύλων και πυρομαχικών εναντίον της Ρωσίας. Έτσι, προς το παρόν, η λευκή σημαία φαίνεται η μόνη μελλοντική επιλογή για τη Γερμανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail