Ο σιδερένιος θόλος αποδείχθηκε αποτυχία

Λοιπόν, η αναμονή τελείωσε και το Ισραήλ - ενεργώντας όπως και η Ουκρανία πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης του Ιουνίου 2023 - αφού ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο, τελικά τράβηξε την σκανδάλη. Αν δεν υπήρχε το γεγονός πως αυτή η κλιμάκωση πρόκειται να οδηγήσει σε άσκοπο θάνατο και πόνο, θα διασκέδαζα με τον όρο «περιορισμένη». Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι σαν να λέμε «είμαι σχεδόν έγκυος». Ή είσαι ή δεν είσαι. Αν θυμάμαι καλά, το Βιετνάμ ξεκίνησε ως μια «περιορισμένη» στρατιωτική εμπλοκή. Πώς πήγε;

Larry C. Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ποιος είναι ο στρατιωτικός στόχος του Ισραήλ; Απλά να βάλει μερικά στρατεύματα μέσα στο Λίβανο; Να καταστρέψει τα οχυρωμένα οχυρά της Χεζμπολάχ; Να προχωρήσει μέχρι τον ποταμό Λιτάνι; Φαίνεται ότι οι αιμοσταγείς ηγέτες του Ισραήλ έχουν πείσει τους εαυτούς τους πως έχουν αποδυναμώσει τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου της Χεζμπολάχ και θα είναι σε θέση να κινηθούν γρήγορα μέσα από δύσκολο έδαφος και να αντιμετωπίσουν μικρή αντίσταση. Νομίζω ότι κάνουν ένα ιστορικό λάθος, καθοδηγούμενοι από ύβρη και αλαζονεία.

Σε καθένα από τα τρία βίντεο που δημοσιεύονται παρακάτω, επισημαίνω πως το Ισραήλ απέτυχε να νικήσει τη Χαμάς σε μια μικροσκοπική περιοχή 141 τετραγωνικών μιλίων - 25 μίλια μήκος και 5,6 μίλια πλάτος - μετά από 12 μήνες μάχης εναντίον ελαφρά οπλισμένων υπερασπιστών. Τώρα, το Ισραήλ θέλει να πιστέψετε ότι μπορεί να κάνει γρήγορη δουλειά σε μια περιοχή που είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από τη Γάζα - 328 τετραγωνικά μίλια - που είναι γεμάτη με λόφους, βουνά και κοιλάδες.

Η Χεζμπολάχ δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και δεν κρύβεται φοβισμένη. Η Χεζμπολάχ αναφέρει τις ακόλουθες ενέργειες μόλις σήμερα:

1- Στοχεύτηκε με βλήματα πυροβολικού μια ισραηλινή δύναμη πεζικού στην τοποθεσία Al-Sadah, επιτυγχάνοντας άμεσα χτυπήματα.

2- Στόχευσε τη βάση Naoura με μια ομοβροντία πυραύλων Fadi 2 ως απάντηση στη βάρβαρη ισραηλινή εισβολή σε πόλεις, χωριά και αμάχους.

3- Στόχευσε την κατεχόμενη πόλη Safad με καταιγισμό ρουκετών ως απάντηση στη βάρβαρη ισραηλινή εισβολή σε πόλεις, χωριά και αμάχους.

4- Στόχευσε τον οικισμό Gesher Haziv με πυρά ρουκετών, ως απάντηση στις βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις κατά πόλεων, χωριών και αμάχων.

5- Στοχεύτηκε ο οικισμός Sa'ar με πυρά ρουκετών, ως απάντηση στις βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις κατά πόλεων, χωριών και αμάχων.

6- Στόχευσε τον οικισμό Kabri με μια ομοβροντία ρουκετών, ως απάντηση στις βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον πόλεων, χωριών και αμάχων.

7- Στόχευσε τον οικισμό Kfar Giladi με πύραυλο Noor.

8- Στις 15:35, μια συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών στο Beit Sida έγινε στόχος ρουκετών.

9- Στοχοποιήθηκε συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών στον οικισμό Yiftah με ρουκέτες και τους έπληξε.

10- Στοχοποιήθηκε συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτών στη στρατιωτική βάση Al-Zaourah με βλήμα ρουκέτας.

11- Στόχευσε έναν αριθμό βαλλιστικών πυραύλων βορειοανατολικά της Χάιφα με μια ομοβροντία πυραύλων Fadi 1, ως απάντηση στις βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον πόλεων, χωριών και αμάχων.

12- Στις 23:20, οι κινήσεις των ισραηλινών εχθρικών στρατιωτών στους οπωρώνες απέναντι από τις πόλεις Adaisseh και Kfar Kila στοχοποιήθηκαν με κατάλληλα όπλα, επιτυγχάνοντας επιβεβαιωμένα χτυπήματα».

Περιμένετε περισσότερα από τα ίδια τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Το Ισραήλ δοκίμασε αυτό το κόλπο το 2006 και η Χεζμπολάχ το πολέμησε μέχρις αδιεξόδου, με το Ισραήλ να αναγκάζεται να υποχωρήσει. Αυτή τη φορά, η Χεζμπολάχ είναι οπλισμένη με ρουκέτες, πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό που δεν είχε το 2006. Σε αντίθεση με την «εύκολη» στιγμή που το Ισραήλ βομβάρδιζε ανυπεράσπιστους ανθρώπους στη Γάζα, το Ισραήλ πρόκειται να αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση.

Θέλω να διευκρινίσω τον ψευδή ισχυρισμό ότι «το Ιράν είναι ο κύριος χορηγός της τρομοκρατίας», αναδημοσιεύοντας ένα γράφημα από την προηγούμενη ανάρτησή μου, Exploding Myths of Middle East Terrorism. 

Ούτε μία από αυτές τις ομάδες δεν χρηματοδοτείται, δεν εκπαιδεύεται ούτε οπλίζεται από το Ιράν. Αυτά είναι δεδομένα πέντε ετών. Ο ισχυρισμός ότι το Ιράν είναι μαζικός χορηγός της τρομοκρατίας καταρρίπτεται από το απλό γεγονός πως οι πιο δραστήριες οργανώσεις που κατηγορούνται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων (χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από το NCTC) δεν είναι πλάσματα του Ιράν. Το έγκλημα του Ιράν είναι ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς. Όπως ανέφερα στο άρθρο μου με τίτλο «Μύθοι», τα στοιχεία που συλλέγονται και διαδίδονται από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν ότι και οι δύο ομάδες έχουν εμπλακεί σε σχετικά λίγες «τρομοκρατικές» επιθέσεις εντός του Ισραήλ τα τελευταία 24 χρόνια. Όταν συγκρίνετε τον αριθμό των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από παλαιστινιακές «τρομοκρατικές» επιθέσεις με τον αριθμό των Παλαιστινίων αμάχων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ, το Ισραήλ έχει πλεονέκτημα οκτώ προς ένα.

Η χρήση της τρομοκρατίας ως δικαιολογία για τη δολοφονία αμάχων είναι τρομοκρατία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail