Το Ισραήλ επιδιώκει τρίτο πολεμικό μέτωπο με τη Συρία

Freepen.gr - Το Ισραήλ αυξάνει τα πλήγματα κατά της Συρίας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σημειώνει το southfront.press.

Την 1η Οκτωβρίου, ισραηλινά πλήγματα έπληξαν την ιδιαίτερα ασφαλής γειτονιά Mazzeh Western Villas στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Majid Divani, έναν Ιρανό σύμβουλο που εργαζόταν για το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν επίσης τρεις πολίτες, μεταξύ των οποίων ένας παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης, και τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννέα άλλοι.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ένα άλλο κύμα ισραηλινών επιδρομών στόχευσε μια τοποθεσία ραντάρ μεταξύ των πόλεων al-Sanamayn και al-Qaniya στη βόρεια ύπαιθρο της Daraa, εκτός από έναν αεροδιάδρομο κοντά στην πόλη Izraa του γεωργικού αεροδρομίου.

Τα πλήγματα έπληξαν επίσης την αεροπορική βάση al-Tha'la και μια άλλη τοποθεσία ραντάρ στην περιοχή Tal al-Kharouf στη δυτική ύπαιθρο της al-Sweida.

Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έπληξε ξανά τη γειτονιά Mazzeh στη Δαμασκό, σκοτώνοντας αυτή τη φορά τον Hassan Jafar Qassir, γαμπρό του εκλιπόντος Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah. Ο Χασάν φέρεται να εργαζόταν για τη Μονάδα 4400 της Χεζμπολάχ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παράδοση όπλων από το Ιράν και στο Λίβανο. Τρεις πολίτες φέρονται να σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο ίδιο χτύπημα.

Στις 3 Οκτωβρίου, ισραηλινά πλήγματα έπληξαν ένα ανεπίσημο συνοριακό πέρασμα κοντά στην πόλη Τζάντα που συνδέει την ύπαιθρο της Δαμασκού με την πόλη Ναμπί Σέιτ στο Λίβανο.

Το Ισραήλ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο αργότερα την ίδια ημέρα, επιτιθέμενο σε αποθήκες που βρίσκονται σχεδόν ένα χιλιόμετρο δυτικά της ρωσικής αεροπορικής βάσης Khmeimim στη νότια ύπαιθρο της Λαττάκειας. Οι αποθήκες φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Περισσότερα πλήγματα αναφέρθηκαν στις 4 Οκτωβρίου. Ένα πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε ένα όχημα στην περιοχή της πόλης Χομς. Από το χτύπημα σκοτώθηκε ένας Σύριος στρατιώτης και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Στις 5 Οκτωβρίου, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τρία οχήματα που μετέφεραν βοήθεια από το Ιράκ στη βιομηχανική πόλη Hassia στη νότια ύπαιθρο της Homs. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ένα κύμα ισραηλινών επιδρομών έπληξε δύο αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Shinshar νότια της Homs και στην πόλη al-Shatay στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας. Μια τρίτη αποθήκη κοντά στην πόλη al-Salamiyah στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα επλήγη επίσης.

Στις 8 Οκτωβρίου, το Ισραήλ χτύπησε ξανά τη γειτονιά Mazzeh στη Δαμασκό, σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας άλλα 11. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου από την Υεμένη, η σύζυγός του και οι τρεις νεαρές κόρες του ήταν μεταξύ των νεκρών.

Ενώ το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η αύξηση των πληγμάτων στη Συρία αποσκοπεί στην αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού της Χεζμπολάχ, η κλίμακα και οι στόχοι των πρόσφατων επιθέσεων υπερβαίνουν σαφώς αυτόν τον στόχο. Το Ισραήλ μπορεί να σχεδιάζει να επεκτείνει τον πόλεμό του και στη Συρία, προκειμένου να ασκήσει πίεση όχι μόνο στη Χεζμπολάχ, αλλά και στο Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail