Γερμανία: πατέρας κοριτσιού που δολοφονήθηκε από παράνομο μετανάστη αντιμέτωπος με τον Σολτς στην τηλεόραση

Η 17χρονη Ann-Marie έχασε τη ζωή της από έναν Παλαιστίνιο μετανάστη
Freepen.gr - Ο πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε από έναν παράνομο μετανάστη είχε την σπάνια ευκαιρία να αντιμετωπίσει ευθέως τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στη δημόσια τηλεόραση. Ο πατέρας, Michael Kyrath, θεωρείται ευρέως ότι έδωσε ένα πρόσωπο σε πολλά από τα θύματα της βίας των μεταναστών κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή «Direkt Spezial» του ιδιωτικού δικτύου RTL.

«Κύριε Σολτς, έχουμε 24 έως 32 επιθέσεις με μαχαίρι στη Γερμανία κάθε μέρα. Πολλές από αυτές καταλήγουν θανάσιμα. Και κάθε μέρα που συνεχίζουμε να το συζητάμε αυτό, άνθρωποι πεθαίνουν, παιδιά πεθαίνουν. Υπάρχουν γονείς που στέκονται στον τάφο ή στο φέρετρο των παιδιών τους, χαϊδεύουν το χέρι του παιδιού τους για τελευταία φορά στη ζωή τους και αυτό το χέρι είναι παγωμένο. Δεν έχετε παιδιά, δεν μπορείτε να το φανταστείτε». 

Η κόρη του Kyrath, Ann-Marie Kyrath, δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με τον φίλο της, τον 19χρονο Danny, από έναν γνωστό εγκληματία Παλαιστίνιο μετανάστη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα. Μαχαίρωσε συνολικά 38 φορές την Ann-Marie και τον Danny και τραυμάτισε άλλα οκτώ άτομα, σε ένα περιφερειακό τρένο που κατευθυνόταν προς το Αμβούργο. Σήμερα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Σολτς κάθισε μαζί με το μέλος της οικογένειας ενός θύματος της πολιτικής του -και πολλών άλλων πολιτικών- για τα ανοιχτά σύνορα.

«Δεν πρόκειται για ανθρώπους. Πρόκειται για πρόσωπα. Στην περίπτωσή μας, αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονταν Ann-Marie και Danny. Δεν πρόκειται για ανθρώπους - για οποιουσδήποτε ανθρώπους. Η δεύτερη πτυχή του όλου θέματος είναι, φυσικά, ότι το συζητάμε εδώ και χρόνια. Ακούω εδώ και χρόνια πως πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό, πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να σχεδιάσουμε. Δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω με το να μιλάμε. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε σιγά σιγά να αναλαμβάνουμε δράση. Και να αρχίσουμε να δρούμε επειγόντως», δήλωσε ο πατέρας της Ann-Marie.

Ο Kyrath έδωσε συναισθηματικά ωμή και συγκινητική μαρτυρία απευθείας στο πρόσωπο του Scholz, αλλά κατάφερε να παραμείνει ήρεμος και ψύχραιμος. Αμφισβήτησε γιατί τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στη χώρα.

«Και δεν πρόκειται για την απέλαση των ανθρώπων, αλλά για το γιατί τους επιτρέπεται καν να εισέρχονται στη χώρα;» ρώτησε.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Kyrath ήρθε αντιμέτωπος με τον Scholz σχετικά με τη χρηματοδότηση από την κυβέρνησή του ενός ιστότοπου όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να βρουν πληροφορίες για να αποφύγουν την απέλαση, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε εννέα διαφορετικές γλώσσες. Ο ιστότοπος ονομάζεται «Handbook Germany - Εγχειρίδιο Γερμανίας» και περιέχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με νομικά παραθυράκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η κόρη του Κάιρατ δολοφονήθηκε από έναν μετανάστη που υποτίθεται πως είχε απελαθεί, αλλά δεν απελάθηκε ποτέ, παρά τις προηγούμενες καταδίκες του για βιασμό.

«Πρώτα απ' όλα, έχω ακούσει κι εγώ αυτή την ιστορία», δήλωσε ο Σολτς σχετικά με τον ιστότοπο “Εγχειρίδιο Γερμανίας”. Υποστήριξε ότι ήταν μια «απόφαση που ελήφθη πριν από πολύ καιρό να υποστηρίξουμε μια ένωση που μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες». Του είχαν πει ότι «η υποστήριξη έχει σταματήσει εδώ και καιρό».

Ωστόσο, αυτό ήταν ένα απόλυτο ψέμα. Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί και η οργάνωση εξακολουθεί να λαμβάνει χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως αναφέρει η NZZ.

Η εφημερίδα έγραψε: «Όμως το αντίθετο είναι αλήθεια: Ο ιστότοπος είναι ενεργός, τα πάντα είναι ελεύθερα προσβάσιμα και οι δημιουργοί του συνεχίζουν να λαμβάνουν χρήματα από το κράτος. Είτε ο Scholz λέει ψέματα είτε είναι κακώς πληροφορημένος. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει λόγος ότι η υποστήριξή του τερματίστηκε».

Γράφει ακόμη πως οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν το «Εγχειρίδιο της Γερμανίας: Μαζί» φέτος με 300.000 ευρώ:

«Τα χρήματα προέρχονται από τον Ομοσπονδιακό Επίτροπο Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ένταξης. Επιπλέον 22.000 ευρώ προέρχονται από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων. Η πύλη χρηματοδοτήθηκε επίσης με φορολογικά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια. Η συνολική χρηματοδότηση για την περίοδο 2023-2025 είναι σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ, με το 90% αυτών να προέρχεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ».

* πληροφορίες https://rmx.news/article/germany-father-of-daughter-murdered-by-an-illegal-migrant-confronts-olaf-scholz-on-televised-debate-program/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail