Ώρα για τον Τραμπ να φάει μερικά ποπ κορν! Ο Μπάιντεν ανοίγει μέτωπο κατά της Καμάλα Χάρις

facebook.com/KamalaHarris/photos
Freepen.gr - Φαίνεται ότι η κάποτε ισχυρή πολιτική συμμαχία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της πρώην συνυποψήφιάς του, Καμάλα Χάρις, μπορεί να αρχίσει να σπάει. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του NBC News, ο Μπάιντεν έχει εκφράσει κατ' ιδίαν την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο προβολέας των μέσων ενημέρωσης έχει μετατοπιστεί από τον ίδιο στη Χάρις, τη σημερινή υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Καθώς η προσοχή μεταφέρεται στη Χάρις, ο Μπάιντεν φέρεται να αισθάνεται λίγο παραμερισμένος - σαν τον αρχηγό της μπάντας που ξαφνικά παραγκωνίστηκε για χάρη του νέου σολίστα, υποστηρίζει το TFIGLOBAL.

Για οποιονδήποτε πολιτικό, το να χάνει τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι εύκολο, ειδικά για κάποιον όπως ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει περάσει δεκαετίες στην Ουάσινγκτον, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι η Καμάλα Χάρις έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής του Δημοκρατικού Κόμματος. Με τον Μπάιντεν να αποχωρεί μετά από μια σκληρή εμφάνιση στο ντιμπέιτ απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η Χάρις έχει αναλάβει τα ηνία. Και αυτή η μετάβαση δεν ήταν ακριβώς ομαλή για τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με γνώστες, ο πρόεδρος αισθάνεται πως δεν του αποδίδεται αρκετός σεβασμός για τον χρόνο του στο αξίωμα. Με τον κλασικό τρόπο «Ε, τι γίνεται με μένα;», ο Μπάιντεν φέρεται να είναι ενοχλημένος που τα μέσα ενημέρωσης και η πολιτική κουβέντα εστιάζουν στη Χάρις, σαν να έχει πλέον ξεπεραστεί η μακρά καριέρα του στη δημόσια υπηρεσία.

Μία από τις στιγμές που τσίμπησε περισσότερο τον Μπάιντεν ήταν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ντιμπέιτ της Χάρις με τον Τραμπ. Όταν ο Τραμπ παρομοίασε την πολιτική της με την πολιτική του Μπάιντεν, η Χάρις αντεπιτέθηκε λέγοντας: «Προφανώς, δεν είμαι ο Τζο Μπάιντεν. Και αυτό που προσφέρω είναι μια νέα γενιά ηγεσίας για τη χώρα μας». Ωχ. Η Χάρις προσπαθούσε να διαχωρίσει τον εαυτό της τόσο από τον Μπάιντεν όσο και από τον Τραμπ, αλλά τα λόγια της έπληξαν τον Μπάιντεν περισσότερο από το αναμενόμενο, κάνοντάς τον να αισθάνεται σαν χθεσινή είδηση.

Έκτοτε επανέλαβε το ίδιο μήνυμα σε αρκετές περιπτώσεις, οδηγώντας το σημείο στο επίκεντρο - δεν ιππεύει απλώς τα χνάρια του Μπάιντεν, αλλά προσφέρει κάτι νέο. Είναι κατανοητό ότι ο Μπάιντεν, στα 81 του χρόνια, μπορεί να αισθάνεται λίγο πληγωμένος από τη ρητορική της «νέας γενιάς».

Ενώ η Χάρις κάνει κινήσεις, ο Μπάιντεν δεν ντρέπεται να αφήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι αισθάνεται ότι έχει μείνει πίσω. Πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι είναι απογοητευμένος που τα επιτεύγματά του - από τα «Bidenomics» μέχρι τα πολιτικά του επιτεύγματα - παραβλέπονται.

Παρά την απογοήτευσή του, ο Μπάιντεν φέρεται να εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Χάρις και να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την εκστρατεία της. Αλλά βαθιά μέσα του, είναι δύσκολο να μην φανταστεί κανείς τον Μπάιντεν να ξεφυλλίζει το X feed του, να βλέπει το όνομα της Χάρις να γίνεται trending και να μουρμουρίζει: «Θα μπορούσα να είχα κερδίσει αυτή την κούρσα, ξέρετε».

Φυσικά, η απόφαση του Μπάιντεν να τερματίσει την προεκλογική του εκστρατεία δεν ήταν εντελώς εθελοντική. Οι στιγμές δημόσιας αδυναμίας και σύγχυσής του, οι οποίες έγιναν τροφή για τις διαφημίσεις επίθεσης των Ρεπουμπλικανών, τον παρουσίασαν ως έναν ηγέτη που έχει περάσει την ακμή του. Ενώ η ομάδα του Μπάιντεν απέρριψε αυτά τα αποσπάσματα ως «φτηνές απομιμήσεις», η ζημιά είχε γίνει. Το ντιμπέιτ του με τον Τραμπ τον Ιούνιο δεν βοήθησε τα πράγματα, καθώς πολλοί θεατές σημείωσαν ότι, ενώ και οι δύο άνδρες είχαν τα στραβοπατήματα τους, ο Τραμπ φάνηκε να έχει περισσότερη ενέργεια και συνοχή. Και αυτό κάτι έλεγε.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο The View την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει την κούρσα. Συλλογίστηκε για το πώς οι δημοσκοπήσεις του ήταν πάντα εντός του εύρους του να κερδίσει τον Τραμπ, απορρίπτοντας αδιάφορα τις ανησυχίες για την ηλικία του με ένα χαμόγελο και έναν ώμο. Κλασικός Τζο.

Καθώς η Χάρις συνεχίζει να παίρνει αποστάσεις από τον Μπάιντεν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η αλλαγή στη δυναμική θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια ένταση. Εξάλλου, μπορεί ο Μπάιντεν να δίνει τη σκυτάλη, αλλά φαίνεται ότι η Χάρις είναι πρόθυμη να τρέξει μπροστά και να τον αφήσει στη σκόνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail