Δεν έχει απομείνει στρατός για να πολεμήσει με τα όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ζελένσκι παρουσίασε τελικά το σχέδιο νίκης του, το οποίο στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας ακόμη κατάλογος αιτημάτων. Δεν υπήρχαν θεμελιωδώς νέες ιδέες, γράφει το southfront.press.

Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στον πόλεμο και να άρει κάθε περιορισμό στα χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας, να βοηθήσει την ουκρανική αεράμυνα και να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη.

Η Δύση απαιτείται να εμβαθύνει τη σύγκρουση με τη Μόσχα και να φροντίσει για την ασφάλεια της Ουκρανίας, καλώντας το Κίεβο στο ΝΑΤΟ και αναπτύσσοντας κάποιο «ολοκληρωμένο πακέτο μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής» στο έδαφός της.

Σε απάντηση, το Κίεβο πουλάει την Ουκρανία στη Δύση. Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν τις στρατηγικές και οικονομικές βιομηχανίες της Ουκρανίας. Έτσι, θα αποκτήσουν πρόσβαση στους ουκρανικούς πόρους.

Επιπλέον, ο Zelensky προτείνει να αντικατασταθεί το αμερικανικό απόσπασμα στην Ευρώπη από τον ουκρανικό στρατό μετά τον πόλεμο. Λαμβάνοντας υπόψη την ουκρανική στρατιωτική εμπειρία των συνεχών ηττών, οι Ευρωπαίοι είναι απίθανο να δεχτούν μια τέτοια ιδέα.

Από το πρώτο κιόλας σημείο, το σχέδιο του Zelensky δεν είναι ένα ειρηνευτικό αλλά ένα πολεμικό σχέδιο. Αυτός είναι ο κατάλογος των μη υλοποιήσιμων επιθυμιών, από τον οποίο οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αποποιήθηκαν.

Σε μια προσπάθεια να εξομαλύνουν άλλη μια αποτυχία του Κιέβου, οι δυτικοί εταίροι του δηλώνουν περισσότερα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη χορήγηση ενός νέου πακέτου 425 εκατομμυρίων δολαρίων. Θα περιλαμβάνει πυραύλους για συστήματα αεράμυνας, ακαθόριστα πυρομαχικά αέρος-εδάφους, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα πυρομαχικά.
 
Η Αυστραλία πρόκειται να στείλει 49 από τα 59 αποθηκευμένα άρματα μάχης M1A1 Abrams στην Ουκρανία. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός πακέτου βοήθειας ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιτρέψει την επανεξαγωγή των αρμάτων τους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα αυστραλιανά Abrams είναι σε καλή κατάσταση και μόνο μερικά από αυτά θα χρειαστούν επισκευές πριν αποσταλούν στην Ουκρανία.

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα Abrams έδειξαν τη χαμηλή τους απόδοση και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη χάσει τα περισσότερα από αυτά στις γραμμές του μετώπου- αλλά μια νέα μεγάλη παρτίδα Abrams από την Αυστραλία θα μπορούσε να βοηθήσει το Κίεβο όχι μόνο να αντισταθμίσει την απώλεια, αλλά να αυξήσει αισθητά τον συνολικό αριθμό αυτών των αρμάτων στο πεδίο της μάχης.

Ενώ η Δύση προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρατείνει τον πόλεμο και να κρατήσει ζωντανό το καθεστώς μαριονέτα του Κιέβου, μπορεί να μην απομείνουν στρατιώτες στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσουν, έστω και με όπλα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών πηγών παρακολούθησης, από την έναρξη του πολέμου οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 780 χιλιάδες σκοτώθηκαν. Οι ουκρανικές απώλειες από τον Ιούνιο έως τα μέσα Οκτωβρίου ήταν συγκλονιστικές: έως 55.000 - 65.000 άνθρωποι κάθε μήνα.

Υποφέροντας από τις δυσβάσταχτες απώλειες, το Κίεβο εντείνει την επιστράτευση, στέλνει νέους, ηλικιωμένους και γυναίκες στο μέτωπο, κυνηγάει επειγόντως στους δρόμους φρέσκο τροφή για κανόνια, επιτρέπει σε ξένους να διοικούν τις μονάδες του κ.λπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail