Τα πράγματα είναι τόσο, τόσο άσχημα, και πρόκειται να γίνουν πολύ χειρότερα

«Και όσο τρομακτικές κι αν είναι αυτές οι δύο εξελισσόμενες ιστορίες, πρόκειται να μετατοπιστούν σε δεύτερη μοίρα μόλις το Ισραήλ ξεκινήσει τη σχεδιαζόμενη επίθεσή του στο Ιράν».

Τα πράγματα είναι τόσο, τόσο άσχημα στη Μέση Ανατολή αυτή την στιγμή, και από ό,τι φαίνεται πρόκειται να γίνουν πολύ χειρότερα.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr


Το Ισραήλ προχωράει σε πλήρη καμένη γη στη βόρεια Γάζα, προωθώντας την από καιρό προγραμματισμένη εθνοκάθαρση της περιοχής. Οι IDF πολιορκούν και επιτίθενται σε άμαχους πληθυσμούς σε όλο το βόρειο τμήμα, και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ αναφέρει ότι δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε καμία απολύτως επισιτιστική βοήθεια μέχρι στιγμής αυτό το μήνα.

Ο Hossam Shabat, ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες δημοσιογράφους στη βόρεια Γάζα, αναφέρει τα εξής στο Twitter:

«Η ισραηλινή κατοχή μας πολιορκεί σε αυτή την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Μπέιτ Χανούν, την Μπέιτ Λάχια και τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, εδώ και οκτώ ημέρες. Από την 1η Οκτωβρίου, έχουν σταματήσει την είσοδο όλων των τροφίμων, του νερού και των ιατρικών προμηθειών. Έχουν απειλήσει τα νοσοκομεία να κλείσουν, έχουν σταματήσει την είσοδο καυσίμων για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και στοχοποιούν οποιονδήποτε κινείται. Μέχρι στιγμής, 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Οι άνθρωποι αιμορραγούν στους δρόμους και δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε».

Άλλη μια ανάρτηση από τον Σαμπάτ:

«Λόγω της πολιορκίας του στρατοπέδου Τζαμπάλια από την ισραηλινή κατοχή, οι περισσότεροι τραυματισμοί που προκαλούνται από τις σφαίρες και τους βομβαρδισμούς της κατοχής οδηγούν στο θάνατο, καθώς δεν υπάρχουν ιατρικά μέσα ή δυνατότητες για την αποτελεσματική θεραπεία των τραυματιών».

Μια άλλη ανάρτηση, η πιο πρόσφατη μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές:

«Ζούμε κυριολεκτικά τις τελευταίες μας στιγμές. Ω Αλλάχ, δώσε μας ένα καλό τέλος».

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εργάζονται φανατικά για να διευκολύνουν αυτές τις φρικαλεότητες.

Ένα ρεπορτάζ του CNN σχετικά με τα ευρήματα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος με τίτλο «Ο ΟΗΕ λέει ότι κανένα τρόφιμο δεν έχει εισέλθει στη βόρεια Γάζα από τις αρχές Οκτωβρίου, θέτοντας 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε κίνδυνο πείνας» δεν αναφέρει τη λέξη «Ισραήλ» μέχρι τη δωδέκατη παράγραφο, και στη συνέχεια καταφέρνει με κάποιο τρόπο να περάσει όλο το υπόλοιπο άρθρο χωρίς να ξεκαθαρίσει πως το Ισραήλ μπλοκάρει τα τρόφιμα.

Ένα ρεπορτάζ του BBC περιγράφει την πολιτική του Ισραήλ να πολιορκεί ολοκληρωτικά έναν πληθυσμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων ως απλώς «αμφιλεγόμενη», με έναν εκπληκτικά λεπτό τίτλο που έχει ως εξής: «“Παραδοθείτε ή λιμοκτονήστε”: Η επίθεση στην Τζαμπάλια υποδηλώνει το αμφιλεγόμενο ισραηλινό σχέδιο για τη βόρεια Γάζα».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNN, ένας γιατρός που εργάστηκε στη Γάζα για δύο εβδομάδες διόρθωσε την παρουσιάστρια του CNN Kate Bolduan για την παράλογη αναφορά στα αποτελέσματα των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ ως «ανθρωπιστική κρίση», λέγοντας: «Δεν πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, Kate, και θα το πω πολύ καθαρά για να το ακούσουν οι τηλεθεατές σου: πρόκειται για γενοκτονία».

Στο νότιο Λίβανο, το Ισραήλ στοχεύει σκόπιμα εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης τόσο εκτεταμένα, ώστε σχεδόν τα μισά ιατρικά κέντρα στις περιοχές των συγκρούσεων έχουν ήδη κλείσει. Περισσότεροι ειρηνευτές του ΟΗΕ έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να στοχεύει σκόπιμα το προσωπικό της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός λέει τώρα ότι θα αρχίσει να επιτίθεται σε ασθενοφόρα επειδή τα ασθενοφόρα είναι της Χεζμπολάχ.

Και όσο τρομακτικές και οι δύο αυτές εξελισσόμενες ιστορίες είναι, πρόκειται να μετατοπιστούν σε δεύτερη μοίρα μόλις το Ισραήλ ξεκινήσει την προγραμματισμένη επίθεσή του στο Ιράν. Όπως συζητήσαμε προηγουμένως, το Ιράν έχει ήδη δηλώσει πως θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις του Ισραήλ με δικές του επιθέσεις και πως οι μέρες της αυτοσυγκράτησής του σε αυτή την αντιπαράθεση έχουν τελειώσει.

Οι ΗΠΑ φέρονται τώρα να έχουν μπότες στο έδαφος στο Ισραήλ, με τα αμερικανικά στρατεύματα να πρόκειται να λειτουργήσουν τα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα THAAD που στέλνει η υπερδύναμη σύμμαχος του Ισραήλ. Φαίνεται αναπόφευκτο ότι οι ΗΠΑ θα εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε αυτή τη σύγκρουση όσο περισσότερο το Ισραήλ κλιμακώνει την αντιπαράθεση με το Ιράν, και κανείς στον Λευκό Οίκο δεν φαίνεται να επενδύει ιδιαίτερα στο να το αποτρέψει.

Και φυσικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβάλλουν στο να ανοίξει ο δρόμος και προς αυτόν τον επόμενο πόλεμο. Η Washington Post δημοσίευσε ανεπιβεβαίωτα έγγραφα που της δόθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και τα οποία υποτίθεται ότι δείχνουν πως η Χαμάς σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση στο Ιράν για βοήθεια στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, παραδεχόμενη σε όλη τη διαδρομή στην παράγραφο 14 ότι «η αυθεντικότητα των εγγράφων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί οριστικά». Οι New York Times δημοσίευσαν το δικό τους ρεπορτάζ για τα έγγραφα, τα οποία ισχυρίζονται ότι «επαλήθευσαν» ρωτώντας τον ισραηλινό στρατό και κάποιες παλαιστινιακές πηγές που δεν βρίσκονται καν στη Γάζα αν φαίνονται αυθεντικά.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πόδι κοντά στο πεντάλ του φρένου σε αυτό το πράγμα. Όλες οι πλευρές φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η υποχώρηση δεν αποτελεί πλέον επιλογή, οπότε η μόνη επιλογή που έχει απομείνει στο τραπέζι είναι να συνεχίσουμε την κλιμάκωση με την ελπίδα ότι η άλλη πλευρά θα ανοιγοκλείσει τα μάτια.

Αυτό θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε ισραηλινά πυρηνικά πλήγματα κατά του Ιράν. Τίποτα από όσα έχει κάνει το Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο δεν δείχνει ότι υπάρχει κάποια λογική ή αυτοσυγκράτηση μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο, και αν οι ιρανικοί πύραυλοι αρχίσουν να σφυροκοπούν ισραηλινές πόλεις, δεν βλέπω κανένα λόγο να αισθάνομαι σίγουρος ότι ο κόσμος δεν θα δει ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από την Τεχεράνη στο εγγύς μέλλον.

Όσο άσχημα είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πόσο χειρότερα θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail