Καταρρίπτοντας τους μύθους της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή

pixabay / Peggy_Marco
Το Ισραήλ δικαιολογεί τις δολοφονικές και τρομοκρατικές πράξεις του ως αντίποινα για την τρομοκρατία της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν. Αλλά τα στοιχεία σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο τρομοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή είναι το Ισραήλ, όπως μετράται με βάση τους θανάτους αμάχων, ιδίως γυναικών και παιδιών.

Larry C. Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr 

Θέλω να πάτε πίσω και να διαβάσετε το άρθρο που δημοσίευσα - βασισμένο σε στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών - το οποίο απαριθμεί ΚΑΘΕ τρομοκρατική επίθεση από Παλαιστίνιους (συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Χεζμπολάχ) εναντίον Ισραηλινών ή ξένων που επισκέπτονται το Ισραήλ από τον Αύγουστο του 2000. Ακολουθούν τα βασικά συμπεράσματα:

Ολοκλήρωσα τον αρχικό καθαρισμό των δεδομένων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία απαριθμούν όλες τις ύποπτες παλαιστινιακές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των 23 ετών και τεσσάρων μηνών (δηλαδή από το 2000 έως τις 26 Απριλίου 2024). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ισραηλινή κυβέρνηση εντοπίζει 672 τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται στους Παλαιστίνιους. Γιατί το διατυπώνω έτσι; Επειδή αρκετά από τα περιστατικά αφορούν την ανακάλυψη νεκρών Ισραηλινών χωρίς να έχει αναγνωριστεί ο δράστης. . . .

Τώρα εδώ είναι τα πραγματικά ενδιαφέροντα νούμερα. 105 από τις επιθέσεις αποδίδονται στη Χαμάς. 58 στην Ισλαμική Τζιχάντ και 5 στη Χεζμπολάχ. Με άλλα λόγια, μόνο το 25% των επιθέσεων συνδέονται με μια συγκεκριμένη παλαιστινιακή ομάδα. Το υπόλοιπο 75% αποδίδεται σε ανώνυμους δράστες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την παλαιστινιακή βία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 23 και πλέον ετών είναι 1.455. Αυτός είναι ο αριθμός των θυμάτων που αναφέρονται στον ιστότοπο του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Και, όπως σημείωσα στο πρόσφατο άρθρο μου (Η Χαμάς είναι μια τριτοκλασάτη τρομοκρατική οργάνωση), οι Ισραηλινοί σκότωσαν 7.065 Παλαιστίνιους κατά την ίδια χρονική περίοδο. Με άλλα λόγια, οι Ισραηλινοί σκότωσαν σχεδόν πενταπλάσιο αριθμό Παλαιστινίων. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν «τρομοκρατικές» επιθέσεις - αναζητούσαν εκδίκηση, αντίποινα.
Θυμηθείτε, αυτοί δεν είναι δικοί μου αριθμοί ή στατιστικές. Πρόκειται για αριθμούς που παρήγαγε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Εδώ είναι ένα γράφημα που έβαλα νωρίτερα φέτος, συγκρίνοντας τις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία με τους θανάτους και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων στα χέρια του Ισραήλ. Η διαφορά είναι συγκλονιστική. Στην Ουκρανία, 17 άμαχοι πέθαιναν κάθε μέρα ως αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στην Παλαιστίνη, ο αριθμός των νεκρών, μόνο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2023, ήταν 352 νεκροί την ημέρα. Από τότε, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί εκθετικά.

Από την άποψη της αναλογικότητας και μόνο, αν δεχτούμε τον αμφίβολο ισχυρισμό του Ισραήλ ότι η Χαμάς σκότωσε 1200+ Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου, πώς δικαιολογείται το Ισραήλ να σκοτώσει περισσότερους από 40.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι;



Το Ισραήλ συνεχίζει να κατηγορεί το Ιράν για μαζική υποστήριξη της τρομοκρατίας. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ούτε η Χαμάς ούτε η Χεζμπολάχ εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας που προκαλούν θύματα. Ακόμα και το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (το οποίο παίρνει τα στατιστικά του στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας), δεν έχει χαρακτηρίσει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν ως έναν από τους «κορυφαίους δράστες» της τρομοκρατίας την τελευταία δεκαετία. Ακολουθούν οι αριθμοί για την περίοδο 2018 - 2022.

From the US State Department Annex of Statistical Information 2022, https://www.state.gov/wp-content/uploads/2023/11/2022_Statistical_Annex_Final__508_Compliant.pdf
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail