Η μετατροπή των ανθρώπων σε ακούσιους βομβιστές αυτοκτονίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Το Ισραήλ μετέτρεψε χιλιάδες Λιβανέζους σε ακούσιους βομβιστές αυτοκτονίας στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au /  Παρουσίαση Freepen.gr

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση στο Λίβανο, η οποία φέρεται να περιελάμβανε τηλεειδοποιητές γεμάτους με εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως σε όλη τη χώρα, συχνά σε περιοχές με άμαχο πληθυσμό. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ένα οκτάχρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τους New York Times, ανώνυμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και αλλού λένε ότι το Ισραήλ τοποθέτησε τα εκρηκτικά υλικά στους βομβητές πριν φτάσουν στο Λίβανο, αφού η Χεζμπολάχ τα παρήγγειλε από έναν κατασκευαστή της Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ αρνούνται οποιαδήποτε γνώση της επίθεσης, αλλά αυτό κάνουν πάντα. Μας ζητούν πάντα να πιστέψουμε πως οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ποτέ τίποτα για τις επιθέσεις που διεξάγονται από έθνη όπως το Ισραήλ και η Ουκρανία μέχρι να διαβάσουν γι' αυτές στις ειδήσεις, και ότι το τεράστιο καρτέλ των μυστικών υπηρεσιών τους και τα εκτεταμένα δίκτυα παρακολούθησης δεν συλλέγουν ποτέ καμία πληροφορία και υπάρχουν χωρίς λόγο

Ρίξτε μια ματιά στο πού βρίσκονταν οι άνθρωποι και από ποιους ήταν περιτριγυρισμένοι όταν εξερράγησαν οι βομβητές τους.
Μπορείτε να δείτε το μικρό παιδί λίγα βήματα μακριά;
Αυτή ήταν μια αδιάκριτη επίθεση του Ισραήλ εναντίον αμάχων στο Λίβανο και εμπίπτει στον υποτιθέμενο ορισμό της τρομοκρατίας της Δύσης.
We’ve… pic.twitter.com/L68YN6TeZA

— Dr. Sabreena Ghaffar-Siddiqui (@sabreenaGS) September 17, 2024

Αυτή ήταν μια τρομοκρατική επίθεση με οποιονδήποτε δυνατό ορισμό. Αν η Χεζμπολάχ είχε πυροδοτήσει ένα σωρό μηχανισμούς που κρατούσαν οι ισραηλινές δυνάμεις σε δημόσιους χώρους χωρίς να γνωρίζει ποιος βρισκόταν κοντά τους όταν εκρήγνυνταν, κάθε εφημερίδα του δυτικού κόσμου θα το είχε χαρακτηρίσει τρομοκρατική επίθεση. Αλλά επειδή ήταν Ισραηλινοί που στόχευαν τη Χεζμπολάχ (ένα πολιτικό κόμμα που είναι μέρος της λιβανέζικης κυβέρνησης και έχει πολλά πολιτικά μέλη), ονομάζεται μόνο «εκρήξεις».

«Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο», γράφει ο τίτλος του BBC.

«Χιλιάδες τραυματίες στο Λίβανο καθώς εκρήγνυνται βομβητές που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ», γράφει η Washington Post.

«Εκρηκτικοί βομβητές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ σκοτώνουν τουλάχιστον 8 και τραυματίζουν περισσότερους από 2.700 στο Λίβανο», γράφει το NBC News.

Καμία καταδίκη από δυτικούς αξιωματούχους. Καμία σκέψη και προσευχή για τα θύματα. Καμία υπόσχεση να προσαχθούν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη. Μόνο τα μέσα ενημέρωσης που λένε «Ουάου, κάποιοι βομβητές εξερράγησαν».

Το καταλάβατε αυτό, παιδιά; Είναι τρομοκρατία μόνο όταν το κάνουν οι επίσημοι κακοί. Όταν το κάνουν οι επίσημοι καλοί, απλά προσφέρουν στους κακούς μια αναγκαία έκρηξη.

Η πρωτοφανής φύση και κλίμακα αυτής της επίθεσης έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες από πολλές κατευθύνσεις. Όλοι χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές στην καθημερινή μας ζωή και η οπλοποίησή τους σε μαζική κλίμακα είναι φυσικό να τρομάζει τους ανθρώπους.

«Αν ήταν iPhone που έφευγαν από το εργοστάσιο με εκρηκτικά στο εσωτερικό τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα είχαν αντιληφθεί πολύ πιο γρήγορα τι φρικτό προηγούμενο έχει δημιουργηθεί σήμερα. Τίποτα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό. Είναι ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα. Και όλοι στον κόσμο είναι λιγότερο ασφαλείς γι' αυτό», έγραψε στο Twitter ο Edward Snowden, πληροφοριοδότης της NSA.

«Αυτό που μόλις έκανε το Ισραήλ είναι, μέσω *οποιασδήποτε* μεθόδου, απερίσκεπτο. Ανατίναξαν αμέτρητους αριθμούς ανθρώπων που οδηγούσαν (δηλαδή αυτοκίνητα εκτός ελέγχου), ψώνιζαν (τα παιδιά σας είναι στο καροτσάκι που στέκεται πίσω του στην ουρά του ταμείου), κ.λπ. Δίχως να διακρίνονται από την τρομοκρατία», δήλωσε επίσης ο Σνόουντεν.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση βλέποντας όλα αυτά είναι πόσο αδικαιολόγητα ανατριχιαστικά είναι. Το Ισραήλ είναι τόσο ανατριχιαστικό. Όλοι τους βλέπουν ήδη ως βιαστές γενοκτόνους δολοφόνους μωρών, και μετά πρέπει να πάνε και να διαπράξουν αυτή την περίεργη τρομοκρατική επίθεση με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο και να φρικάρουν τους πάντες, χωρίς σαφές και ουσιαστικό στρατηγικό όφελος. Είναι τόσο ανατριχιαστικοί που δεν μπορούν να σταματήσουν τους εαυτούς τους από το να επιλέγουν πάντα την πιο ανατριχιαστική πορεία δράσης.

Το Ισραήλ είναι αποκρουστικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail