Η Γερμανία πέφτει σε παγίδα προσπαθώντας να απομονώσει τη Ρωσία και να καταστρέψει την οικονομία της

Photo: flickr.com by Paul Korecky, CC BY-SA 2.0
Η Γερμανία πέφτει σε παγίδα προσπαθώντας να χρεοκοπήσει τη Ρωσία

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πληθώρα περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, προκειμένου να στερήσουν από τη χώρα βασικές πηγές εσόδων και να την απομονώσουν στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο, όλα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχε προγραμματιστεί, αναφέρει το δημοσίευμα του InfoBrics.

Oleg Artyukov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Η οικονομική κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Τα αντιρωσικά μέτρα χρεοκοπούν τις χώρες της ΕΕ και οι αναλυτές ανησυχούν για μια πιθανή κρίση που μπορεί να ξεσπάσει στο εγγύς μέλλον. Η κατάσταση στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα σοβαρή», σημειώνει ο συγγραφέας.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται και η διαδικασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2025. Ακόμα και αν η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για να αλλάξει την κατάσταση, είναι απίθανο αυτό να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα.

Τα οικονομικά προβλήματα επικαλύπτονται από άλλα προβλήματα στη Γερμανία, ιδίως στον κοινωνικό τομέα. Ως αποτέλεσμα, η πιο ισχυρή και οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα της ΕΕ έχει πέσει σε παγίδα εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας. Χωρίς πρόσβαση στη ρωσική ενέργεια, έχει γίνει μια χώρα χωρίς προοπτικές για το μέλλον. Χιλιάδες παραγωγοί στη Γερμανία ενδέχεται να χρεοκοπήσουν.

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η Γερμανία είχε ενεργήσει ανεξάρτητα και είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στις αντιρωσικές κυρώσεις. Χωρίς ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, το Βερολίνο δεν κατάφερε να διατηρήσει το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής, γεγονός που οδήγησε στην τρέχουσα οικονομική ύφεση», πιστεύει ο παρατηρητής της InfoBrics.

Η Γερμανία θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουγγαρίας για να διατηρήσει μια φιλοδυτική θέση και να αποφύγει τις κυρώσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Γερμανίας ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο.

«Στην πράξη, η Γερμανία συμφώνησε συνειδητά να καταστρέψει την οικονομία της και την ευημερία του λαού της, προκειμένου απλώς να προσπαθήσει να απομονώσει τη Ρωσία. <...> Για άλλη μια φορά, η μόνη χώρα που επωφελείται από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ενθαρρύνοντας το αυτο-μποϊκοτάζ της Γερμανίας, η Ουάσιγκτον εξουδετέρωσε την ευρωπαϊκή χώρα που είχε τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και οικονομικής κυριαρχίας», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail