Μακελειό στη Γάζα και το Λίβανο καθώς πλησιάζει ο πόλεμος με το Ιράν

Μια ενεργή γενοκτονία και εθνοκάθαρση στη Γάζα, η απειλή μιας άλλης εκστρατείας εξόντωσης στο Λίβανο και η επιτάχυνση προς έναν άμεσο πόλεμο αφάνταστης φρίκης με το Ιράν.

Το Ισραήλ φαίνεται να έχει ξεκινήσει την από καιρό προγραμματισμένη εθνοκάθαρση της βόρειας Γάζας, με τις IDF να ρίχνουν βόμβες, να εκδίδουν εντολές εκκένωσης πολλών νοσοκομείων, να επιτίθενται σε αμάχους με sniper drones και να πολιορκούν άμαχους πληθυσμούς, προκειμένου να αναγκάσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να μετακινηθούν νότια ή να πεθάνουν. Το Ισραήλ φέρεται να ρίχνει φυλλάδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, διατάσσοντας τους ανθρώπους να φύγουν και στη συνέχεια πυροβολώντας όποιον το επιχειρήσει.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr

Από την έβδομη Οκτωβρίου του περασμένου έτους το Ισραήλ έχει διαπράξει περίπου 100 έβδομες Οκτωβρίου στη Γάζα- δεκάδες Αμερικανοί ιατροί που εργάστηκαν εθελοντικά στον θύλακα υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν εκτιμώντας ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από την επίθεση του Ισραήλ ξεπερνά τους 118.000. Το Ισραήλ έχει επίσης διαπράξει περίπου δύο έβδομες Οκτωβρίου στο Λίβανο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με την πλειοψηφία των 2.100 ισραηλινών δολοφονιών στη χώρα αυτή να έχουν γίνει μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς η ισραηλινή δολοφονικότητα αυξάνεται τόσο στη Γάζα όσο και στο Λίβανο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε δήλωση απευθυνόμενος στο λιβανέζικο λαό λέγοντάς του ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να νικήσει τη Χεζμπολάχ προκειμένου να «σωθεί ο Λίβανος πριν βυθιστεί στην άβυσσο ενός μακρόχρονου πολέμου που θα οδηγήσει σε καταστροφή και πόνο όπως βλέπουμε στη Γάζα».

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι πρόκειται να καταστρέψουν τον Λίβανο όπως κατέστρεψαν τη Γάζα εδώ και μήνες. Τον Δεκέμβριο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε: «Κάθε άτομο στον Λίβανο μπορεί να πάρει τον χάρτη, την αεροφωτογραφία της Γάζας, να την τοποθετήσει πάνω σε μια αεροφωτογραφία της Βηρυτού και να αναρωτηθεί αν αυτό είναι που θέλει να συμβεί εκεί». Τώρα ο ίδιος ο Νετανιάχου το λέει αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση του Νετανιάχου έγινε στα αγγλικά, με αγγλικούς υπότιτλους. Αυτή δεν ήταν στην πραγματικότητα μια έκκληση προς τον λαό του Λιβάνου, ήταν προπαγάνδα που έγινε για δυτική κατανάλωση. Ο Νετανιάχου δεν πιστεύει πραγματικά ότι ο λαός του Λιβάνου θα πάρει τα όπλα εναντίον της Χεζμπολάχ για να σταματήσει την καταστροφή της χώρας του, απλά δημιουργεί μια αφήγηση για να δικαιολογήσει αυτό που ήδη σχεδιάζει να κάνει στον Λίβανο.

Και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν το Ισραήλ να προχωρήσει μπροστά. Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε στον Τύπο πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν υποστηρίζει πλέον την κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ, λέγοντας αντ' αυτού ότι «υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ισραήλ να υποβαθμίσει την ικανότητα της Χεζμπολάχ». Πριν από δύο εβδομάδες το CNN μετέδωσε ότι η κυβέρνηση έχει επίσης ουσιαστικά εγκαταλείψει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Και δεν έχουμε καν μιλήσει για το Ιράν. Το NBC News αναφέρει ότι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού συζητούν την άμεση συμμετοχή τους στη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, εξαπολύοντας ενδεχομένως τις δικές τους αεροπορικές επιδρομές κατά του ιρανικού στρατού όποτε το Ισραήλ ξεκινήσει την επίθεσή του.

Είτε οι ΗΠΑ ενωθούν με το Ισραήλ στην επερχόμενη επίθεσή του είτε όχι, το Ιράν έχει ήδη καταστήσει σαφές πως θα προβεί σε αντίποινα κατά οποιασδήποτε περαιτέρω επίθεσης του Ισραήλ, και το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι αν το Ιράν αντεπιτεθεί θα αυξήσει τις επιθέσεις του και ίσως αρχίσει να επιτίθεται στις ιρανικές ενεργειακές υποδομές. Αν αυτό εκραγεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, είναι αναπόφευκτο πως οι ΗΠΑ θα έρθουν να υπερασπιστούν το Ισραήλ.

Το Axios και ο ειδικός στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες Barak Ravid έχουν μια νέα έκθεση σχετικά με το πόσο σούπερ ντούπερ απογοητευμένη γίνεται η κυβέρνηση Biden με την ισραηλινή πολεμοκαπηλεία. Με τον τυπικό τρόπο του Axios, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος γίνεται «όλο και πιο δύσπιστος» για τις σχεδιαζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν και του Λιβάνου, αλλά πω;, με τον τυπικό τρόπο της διοίκησης Μπάιντεν, οι αμερικανικές πηγές του παραδέχονται ότι οι ΗΠΑ «είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν το Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ανεξάρτητα» από ό,τι κι αν συμβεί.

Όποιος και αν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο φαίνεται να έχει δεσμευτεί να πορευτεί με το Ισραήλ σε αυτό το μονοπάτι προς τα βάθη της κόλασης.

Σε συνέντευξή της στο 60 Minutes, η αντιπρόεδρος Kamala Harris υπερασπίστηκε τη γενοκτονική υποστήριξη της κυβέρνησης Biden προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι τα όπλα που τους δίνει «επιτρέπουν στο Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Κατονόμασε επίσης το Ιράν ως τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε εμφάνισή της στην εκπομπή The View, η Χάρις ρωτήθηκε τι θα έκανε διαφορετικά από τον πρόεδρο Μπάιντεν και απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να μου έρχεται στο μυαλό». Στη συνέχεια, αργότερα πρόσθεσε: «Με ρωτήσατε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και εμού, αυτή θα είναι μία από τις διαφορές: Θα έχω έναν Ρεπουμπλικάνο στο υπουργικό μου συμβούλιο».

Και για να μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι ο Τραμπ θα είναι καλύτερος, την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος δήλωσε πως το Ισραήλ πρέπει να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι δεν ήταν αρκετά επιθετική σε αυτό το μέτωπο.

«Ρώτησαν [τον Μπάιντεν], τι σκέφτεστε για το Ιράν, θα χτυπούσατε το Ιράν;» δήλωσε ο Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση την Παρασκευή. «Και εκείνος απαντά: 'Αρκεί να μην χτυπήσουν τα πυρηνικά. Αυτό είναι το πράγμα που θέλετε να χτυπήσετε, σωστά; Είπα πως νομίζω ότι κάνει λάθος σε αυτό το θέμα».

Όποιος εξακολουθεί να λέει ότι ο Τραμπ είναι ειρηνοποιός είναι πολύ ανόητος. Δηλώσεις όπως αυτή είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους απολύτως χειρότερους πολεμοκάπηλους στην Ουάσιγκτον, όπως ο Τζον Μπόλτον ή ο Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Τέλος πάντων, σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η τροχιά στην οποία μας έχει βάλει η αμερικανική αυτοκρατορία. Μια ενεργή γενοκτονία και εθνοκάθαρση στη Γάζα, η απειλή μιας άλλης εκστρατείας εξόντωσης στο Λίβανο και η επιτάχυνση προς έναν άμεσο πόλεμο αφάνταστης φρίκης με το Ιράν.

Αυτοί οι ψυχοπαθείς πρέπει να σταματήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail